Food, Zoet & gebak

Appel yoghurt cakejes

Appelcakjes- theorangegarden

Vaak als me zusje en ik niet wisten wat we wilde bakken vroegen we het mijn vader. En zei hij altijd: “Uhm..doe maar een appeltaart.” En dat deden we! Maar na dat zo vaak gemaakt te hebben, vond ik dat het wel tijd was voor wat anders. In plaats van een taart, een cake. Hier heb je veel minder appels voor nodig en de meeste ingrediënten heb ik standaard in huis. De cake die ik maak kun je ook in een grote vorm doen maar ik gebruik dit keer een muffinvorm. Zo heb je kleine schattige cakejes zoals op de afbeelding.


Benodigdheden

2  appels
1 theelepel kaneel
2 vanille suiker
4 eieren
170 gr suiker
200 gr bloem
150 ml zonnebloem olie
3 el. dikke Yoghurt
1 zakje bakpoeder
Amandelen (gehakt of geschaafd)
Abrikozenjam

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet de muffinvorm in en doe er een laagje bakpapier op de bodem zodat de cakejes straks niet plakken aan de bodem.
Schil de appels en snijd deze in stukjes.
Meng de appelstukjes met kaneel, amandelen en een zakje vanille suiker in een kom en leg dit opzij.
In een andere kom klop je de eieren, suiker, een zakje vanillesuiker, yoghurt en olie luchtig.
Doe dan de bloem en bakpoeder er beetje voor beetje bij. En meng dit goed tot een beslag.
Giet het beslag in de vorm en leg hierop je stukjes appel.
Bak de cakejes af, om te checken of het gaar is kun je een satéprikker (of droge spaghetti) in een van de cakejes prikken en wanneer deze er droog uit komt zijn ze klaar.

Laat ze afkoelen en bestrijk ze met abrikozenjam.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sarah's Kitchen 21 juli 2014 at 18:13

    Deze cakejes zien er super schattig en lekker uit!
    Heel leuk voor bij feestjes denk ik ^^

  • Leave a Reply