Food, Hoofdgerecht

Mexicaanse Burrito

Mexicaanse Burrito-Theorangegarden
Kennen jullie dat mannetje van family guy? Ik kijk er niet naar, maar als ik eraan denk dan hoor ik hem zeggen: “I want a burrito!”. Dit is mijn inside joke samen met mijn zusje en paps. Maar even serieus nu, burrito’s zijn heerlijk en vrij snel gemaakt! Ik vindt ze het lekkers met rundergehakt maar je kunt natuurlijk ook kip of een vleesvervanger gebruiken, wat jij lekker vindt.

Benodigdheden(genoeg voor 12-15 burrito’s):
250- 350 gr gehakt
1 paprika (groen is mooi voor wat kleur)
1 ui
1 blik kidney bonen
1blik mais
2 tenen knoflook
1 thl. chili poeder
Zout en peper naar smaak
½ thl. paprika poeder,
1 thl. komijnpoeder.
1/3 thl. korianderpoeder
1 blokje runderboulion
1 blik tomatenblokjes
2 thl. vol tomatenpuree
1-2 el. Chillisaus
200ml water (ongeveer)

Wraps/Tortilla vellen.

Bereiding:

Snijd de ui fijn en pers de knoflook, bak dit in een pan samen met het gehakt En het boulionblokje
Wanneer het gehakt bijna gaar is voeg je de paprika toe.
Vervolgens de tomaten en de tomatenpuree.
Voeg alle kruiden toe, de chillisaus en de 200ml water. Laat dit een kwartiertje sudderen en voeg dan de uitgelekte mais en bonen toe. Laat koken tot het vocht verminderd is.

Vul de burrito’s en leg ze op een bakplaat. Strooi er wat geraspte kaas over, en leg dit in de oven op gril stand tot de kaas gesmolten is. En klaar zijn de burritos om op te dienen!

*Heerlijk met pico de gallo en crème fraiche.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Bouchra 29 april 2014 at 10:41

    Lekker zeg! Lang niet meer gegeten

  • Reply Pica de gallo- The orange garden 1 mei 2014 at 15:26

    […] super simpel bijgerecht. Ik had de vorige keer Mexicaanse burrito’s gemaakt en er pica de gallo bij geserveerd. Het is ook lekker voor op taco’s, quesadilla’s […]

  • Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply