Food, Hoofdgerecht

Marokkaanse kip met groene olijven

Marokkaanse kip met groene olijven

Ik ben dol op de Marokkaanse keuken en daarom zul je hier vele authentieke recepten tegenkomen uit Marokko, die van moeder naar dochter zijn doorgegeven!

Dit is er dus een van vele; Marokkaanse kip met groene olijven. Een heerlijk gerecht wat het altijd goed doet voor mijn familie en vrienden. Het is daarnaast ook nog eens erg eenvoudig te bereiden. En je kunt er ook mee variëren door de olijven te vervangen met gedroogd fruit denk  aan rozijnen of gedroogde abrikozen. Een gekookt ei of wat gebakken amandelen en zo kan ik nog door blijven gaan haha.

Benodigdheden:
Kip (kippoten heb ik gekozen in dit gerecht)
2 uien
3 teentjes knoflook
Klein bosje peterselie
Klein bosje koriander
1 thl. Zout
1 thl paprikapoeder
½ thl. Peper
Snufje saffraan
1 volle thl. Ra’ta (een Marokkaanse kruidenmix)
Pitloze groene olijven

Bereiding:

Maak de kip schoon en leg dit in een pan.
Snijd de uien, knoflook, koriander en peterselie fijn en doe dit bij de kip in de pan.

Voeg de kruiden toe en de olie en marineer goed de kip. Doe nog wat extra olie in de pan en bak de kip nu aan.

Wanneer de kip is aangebakken doe je water in de pan tot de kip onder zit.

Wanneer het water kookt doe je de deksel op de pan en laat je dit op middelmatig vuur gaar worden (check altijd even of er nog saus in de pan zit)

Wanneer de kip bijna gaar is doe je de pitloze olijven bij.

Schep alles op een bord en serveer met een gekookt eitje en wat homemade patatjes.

Ik eet dit met brood, maar je kunt het ook natuurlijk zonder eten mocht je dat willen. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply FSHN Forward 4 mei 2014 at 19:32

    Wat een superlekker gerecht!

    • Reply theorangegarden 4 mei 2014 at 20:06

      Ah wat lief! Heel erg bedankt!

  • Reply Kauthar 5 mei 2014 at 17:49

    Yum, looks good! Van de week had ik wat soortgelijks gemaakt, maar dan de aardappelen en wat groenten meegekookt. Ook een lekkere variatie. Kip, het meest veelzijdig stukje vlees ;).

    • Reply theorangegarden 5 mei 2014 at 20:12

      Dank je! Oeh dat klinkt heerlijk, ik maak het ook soms met doperwten en wortel. Idd het meest veelzijdig stukje vlees! haha

    Laat een reactie achter bij FSHN Forward Cancel Reply