Food, Hoofdgerecht

Kip enchiladas

Kip enchiladas-theorangegarden

Tortilla’s wat kun je er niet mee. Eigenlijk alles! Het is snel en makkelijk te gebruiken. Dit keer deel ik het recept van kip enchiladas. Deze rijkgevulde tortilla’s, doordrenkt met een sausje en gegratineerd met een laagje kaas! Zijn echt heerlijk. Vooral wanneer je net zo dol bent als ik op de Mexicaanse keuken moet je deze kip enchiladas zeker een keertje uitproberen. I love it! 

Benodigdheden:

Kipfilet (voor 4-5 personen)
1 ui
1 paprika
2 tenen knoflook
500 gr. Gezeefde tomaten
200 ml. Kipbouillon
2 el. Jalepino (uit een pot)

½ thl. Chillipoeder
1 thl. Uipoeder
1 thl. Knoflook
1 thl. Komijn
Mespuntje korianderpoeder
1 thl. Zoete paprikapoeder
1 el. Suiker
Cheddar kaas
Belegen kaas
Tortilla vellen
Paar takjes koriander

Bereiding:

Breng een pan met water aan de kook en pocheer hierin de kip met wat peper en zout.
Pluis de kip wanneer de kip klaar is. Dit kun je met je handen doen of met een vork en leg dit even opzij.

Snijd de uien in halve maantjes en de paprika in dunne repen. Bak dit met een fijngesneden knoflook in een pan.

In een aparte pan maak je ondertussen de saus. Voeg de gezeefde tomaten, kipbouillon en alle kruiden toe in de pan en laat dit op een zacht vuur koken voor minstens 30 minuten. Het liefst een paar uur zodat de saus goed indikt en rijk van smaak word.

Voeg ¾ van de saus toe aan de groenten. De rest hou je even apart. Ook de gepluisde kip kan bij de groenten toegevoegd worden en laat dit even koken. Wanneer dit klaar is, is het tijd om de tortilla te vullen.

Je vult de tortilla met het kip en groenten mengsel. Je kunt er op dit moment eventueel fijngesneden jallapeno’s aan toevoegen. Vooral wanneer er kinderen mee eten, zo heb je wat milde enchiladas voor de kids en pittige voor de rest. Rol de tortilla strak op. Doe dit met alle tortilla’s en leg ze in een ovenschaal, naast elkaar neer.

Kip enchiladas 1-theorangegarden

Verspreid nu de rest van de saus over de tortilla en strooi er geraspte kaas over en fijngesneden koriander.

Kip enchiladas -theorangegarden

Zet dit in een voorverwarmde oven op 200°C  voor  ongeveer 15 minuten.

Serveer met zure room en garneer met wat fijngehakte koriander. Wil je er nog een frisse salade of salsa bij serveren. Dan kun je  pica de gallo erbij maken om het op z’n Mexicaans af te maken! Enjoy!

Wat is jou favoriete keuken? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Bouchra 2 juni 2014 at 09:35

    Ziet er overheerlijk uit! Binnenkort eens maken ^^

    • Reply theorangegarden 2 juni 2014 at 12:20

      Dankjewel Bouchra!

  • Reply Maxine Bosman 3 juni 2014 at 18:07

    Lijkt me heerlijk. Zag hem al op Instagram voorbij komen en ga hem zeker snel uitproberen! Je hebt trouwens veel meer heerlijke recepten! Keep it coming :-))
    Groetjes,
    Maxine

    • Reply theorangegarden 3 juni 2014 at 20:07

      Dank je Maxine! Leuk dat je hier een reactie plaatst! Laat me weten wat je ervan vind als je het geprobeerd hebt!

  • Reply oemsafia 14 juni 2014 at 01:04

    salamoe aleikoum lieve oegtie sara
    wat heb je een leuke blog!
    Mashallah echt super
    Ik heb deze ook gemaakt en iedereen zat thuis te smullen haha. Mijn kids vroegen oemmie astjeblieft mag het in onze lunchbox voor school haha.
    Moge ALlah swt je bijstaan oegtie
    uhibukie fie leh
    fatima oemsafia

    • Reply theorangegarden 14 juni 2014 at 13:13

      Wa alaikum salaam, Dankjewel! Wat lief! haha, wat een geweldige kids! haha Ameen, barakAllaahu fieki (L)

  • Reply Hajar 21 juni 2014 at 20:10

    Vandaag gemaakt en ze waren echt verrukkelijk! Ik had gehoopt op leftovers , maar iedereen bleef maar eten haha.

    Groetjes, Hajar

    • Reply theorangegarden 21 juni 2014 at 20:23

      Fijn dat je het lekker vond! Bedankt!

    Laat een reactie achter bij theorangegarden Cancel Reply