Deegwaren, Food

Spinazie Feta Spiraalbrood

spinazie feta broodje 1-theorangegarden

De combinatie van feta met spinazie is zo lekker! Ik heb deze vulling gebruikt voor een spiraalbrood. Een brood in een spiraalvorm die je vormt met rolletjes deeg gevuld met spinazie en feta. Ik gebruikte hier Turkse feta, omdat ik dat toch lekkerder vind. Voorheen was ik totaal geen spinazie liefhebber tot ik een keer spinazie in een gevuld broodje at. Dus zelfs al hou je niet van spinazie, is de kans er dat je dit wel lekker zult vinden. Ik zou zeggen, probeer het uit!

Benodigdheden:

Deeg:

400 gr meel
1 el. Gist
1 thl. Suiker
1 el. Olie
1 thl. Zout
±200 ml. Lauw water

Vulling:

300 gr. Turkse feta kaas
300 gr. Bladspinazie
½ thl. Pikante paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Extra: olie, sesamzaadjes

Bereiding:

Meng de gist met het water en de suiker en laat dit voor 15 min staan.

Mix de rest van de ingrediënten en voeg het gist mengsel toe. Kneed dit tot een soepel deeg. Het mag een beetje plakkerig blijven. Besmeer je handen dan beetje met olie en maak er dan een mooie bal van en laat dit 1 uur rijzen.

Ondertussen snijd je bladspinazie in stukjes en verkruimel je de feta kaas. Meng dit samen en voeg de kruiden toe.

Wanneer het deeg gerezen. Besmeer je als eerst je werkblad/aanrecht met olie. Vervolgens verdeel je het deeg in kleine balletjes.

Vervolgens doe je er een beetje extra olie op het deeg en probeer je dit zo dun mogelijk uit te spreiden. Let op niet te dun, want anders komen er gaten in het deeg. Een paar gaatjes geeft niet, zolang het geen grote en veel gaten zijn.

spinazie feta collage- theorangegarden

Dan doe je de vulling in het midden erop, in een horizontale lijn.

Rol dit op en leg het op je bakblik ga zo alles af tot je een mooi groot slakkenhuis vormpje hebt.

Besmeer het met een eitje en bestrooi er wat sesamzaadjes op.

Bak dit af op ongeveer 200°C.

Laat even afkoelen, dan zijn ze het lekkerst! Enjoy!

 

 

 

spinazie feta broodje- theorangegarden

Waar eet jij spinazie het liefst mee? En vind jij van deze combinatie?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply chaima 11 juli 2014 at 20:11

    ah heerlijk! ik hou inderdaad van die combi! hoe groot is de vorm die jij hebt gebruikt? xx

    • Reply theorangegarden 12 juli 2014 at 16:58

      De vorm is ongeveer 26cm, ik had wel deeg over waar ik drie kleine rollen mee gemaakt heb. Dus je zou het in een grotere vorm kunnen proberen.

  • Reply Bouchra 12 juli 2014 at 15:34

    Dit lijkt me echt lekker! Ik hou sowieso van de combi spinazie & feta

  • Reply HijabMusthaves 13 juli 2014 at 12:36

    Wat een heerlijke blog! Ik ben er wel even zoet mee, love it!

    With Love,

    HijabMusthaves

    • Reply theorangegarden 13 juli 2014 at 13:09

      Aah Dankje wel! Super leuk zeg!

    Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply