Deegwaren, Food

Burger broodjes

burgerbroodjes-theorangegarden

Een lekkere burger gaat niet los van een lekker broodje. Daarom maak ik mijn burger broodjes altijd zelf. Voorheen kocht ik ze altijd van de winkel, maar dat is nu verleden tijd. Homemade burger broodjes zijn de beste. Ik heb zoveel gespeeld met het deeg, de eene keer ware de broodjes aan het barsten, de andere keer waren ze te droog en zo begon ik steeds meer te experimenteren. Nu heb ik dit recept gecreëerd en ik vind ze perfect. Niet te droog, niet te compact en lekker luchtig.

Benodigdheden:

400 gr. Meel
1 ei
50 gr. Suiker
1 el. Droge gist
4 el. Boter
1 thl. Zout
Lauw warm water

Bereiding:

Doe de gist, water en suiker in een kom en laat dit even 10 minuten staan. Het word dan een beetje schuimig, dit betekent dat jou gist leeft.

Voeg nu de bloem, zout, boter en ei toe aan de gist.

Doe nu een beetje voor beetje het water erbij en kneed dit tot een soepel deeg. Het deeg moet niet te plakkerig zijn, maar ook zeker niet te hard.

Laat het deeg in een schone kom 1 uur rijzen.

Wanneer het deeg gerezen is kneed dit dat een klein beetje door en verdeel in kleine balletjes.

Leg dit op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Dus je hebt geen bolletje deeg meer op je bakplaat, maar een schijf. Leg er een schone theedoek over of plastic folie en laat dit een uurtje rusten.

Klop een eitje los met een beetje melk en bestrijk de broodjes lichtjes met het mengsel. Strooi er nog wat maanzaad of sesamzaadjes over en bak ze af in de oven voor ongeveer 15 minuten tot goudbruin.
Deze broodjes kun je eventueel na het afkoelen invriezen.

Burger broodjes 1-theorangegarden

 

Waar zou jij dit broodje het liefst mee combineren?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Madelon 21 juli 2014 at 18:34

    Lekker! Ik maak ze ook regelmatig zelf. Veel lekkerder dan van de winkel.

    • Reply theorangegarden 21 juli 2014 at 20:28

      Dankje! Ja vind dat dus ook, lekker vers!

  • Reply Bouchra 22 juli 2014 at 11:59

    Homemade burgerbroodjes zijn veel lekkerder (en verser natuurlijk!). Ziet er goed uit!

  • Reply chaima 22 juli 2014 at 19:25

    Ik maak ze ook zelf alleen dan iets anders. In mijn recept zit ook melk. Met dit recept kun je ook kadetjes maken. Alleen dan doe je ze een beetje langwerpig en voordat ze de oven in gaan met melk bestrijken. Heb je meteen lunch broodjes of voor als je een dagje weg gaat handig voor onderweg!

    • Reply theorangegarden 22 juli 2014 at 20:42

      Oh kadetjes zijn ook heerlijk. Ga het eens met melk proberen!

  • Reply Ummu hudayfah 6 januari 2015 at 20:46

    salaamu alaikoum sis!

    heb deze broodjes vandaag gemaakt en werkelijk waar heerrrrrlijkkkk BarakAllaahu fieki voor t recept!

    wasSalaam

    • Reply theorangegarden 7 januari 2015 at 11:26

      Wa alaikum salam, Helemaal super dat het goed gelukt is! wa fieki! <3

    Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply