Food, Hoofdgerecht

Foe Yong Hai

foeyonghai-theorangegarden

Wanneer ik wat van de Chinees bestel, neem ik altijd foe yong hai. Ik vind het gewoon zo lekker en juist omdat het niet vaak voorkomt. Ik kan er dan dubbel van genieten. Ik ben de keuken in gegaan en wilde het namaken, want zo moeilijk kan het toch niet zijn. Het gerecht bestaat uit groenten, een omelet en een sausje. Het heeft me even geduurd voor ik vond dat de smaak goed genoeg was het met jullie te delen. Ik heb het gerecht vegetarisch gehouden maar je kunt hier gerust garnalen, kip of vlees aan toevoegen. 

Benodigdheden:

1 grote ui
2 tenen knoflook
3 wortelen
2 prei
150 gr. Taugé
8 eieren
½ thl. Gember
Peper en zout naar smaak

4 el. Ketchup
1 el. Chillisaus
3 el. Suiker
1 el. Ketjap manis
1 el. Azijn
1 el. Soya sauce
250 ml. Groentenboulion
45 gr. Maizena
¼ thl. gemberpoeder
Peper en zout
200 ml. Water

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit in een wok.
Schil en snijd de wortelen in dunne plakjes en snijd de prei dun en voeg dit toe in de wok.
Breng op smaak met gember, peper en zout.

Wanneer de wortel gaar is voeg dan de taugé toe en roerbak dit even mee. Ik persoonlijk vind het wel lekker als het de crunch behoudt. Doe vervolgens het vuur uit.

Breng in een klein pannetje de bouillon aan de kook.

Meng in een aparte kom de ketchup, chilisaus, ketjap, azijn, soya en maizena. Let erop dat er geen klontjes in zitten.

Voeg dit toe aan de bouillon en roer alles goed door.

Voeg het water en suiker toe en kook dit op laag vuur. Mocht je de saus te dik vinden voeg dan nog extra water toe. Breng alles op smaak met peper en zout.

Klop nu in een kom 4 eieren en mix daar de helft van de groenten door. Bak dit af in een koekenpan doe dit ook met de andere helft.

Wanneer de omeletten klaar zijn, giet je hier de saus overheen. De foe yong hai is ready to go, heerlijk met Chinese gebakken rijst of witte rijst. Enjoy!

foeyonghai 1-theorangegarden

 

Mocht je dit gerecht uitgeprobeerd hebben, dan zou ik het hartstikke leuk vinden om hieronder te lezen wat je ervan vond!

Wat is jouw favoriete gerechtje uit de Chinese keuken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply