Bijgerecht, Food

Chinese Gebakken Rijst

chinese rijst- theorangegarden

Ik maakte laatst foe yong hai. Een Chinees gerecht gemaakt met ei en een heerlijk zoetzuur sausje. Daarbij serveerde ik Chinese gebakken rijst, wat erg simpel is om te maken. Deze rijst ziet er leuk uit en voegt meer smaak toe aan je gerecht.  Het word in sommige restaurants Chinese nasi genoemd, dus mocht je dat een keer op de kaart zien dan word waarschijnlijk dit ermee bedoeld. 

Benodigdheden:

2 lente ui
1 prei
2 eieren
2 cups rijst
3,5 cups water
peper en zout naar smaak.

Bereiding:

Kook de rijst zoals gewenst. Het beste is als je al afgekoelde rijst hebt.

Bak in een koekenpan de eieren en roer ze kapot tot er kleine stukjes ontstaan.

Haal de ei eruit en bak hier de prei en lente ui in. Voeg dan de rijst en ei toe en bak dit even mee en breng alles op smaak met peper en zout.

Nu is je Chinese gebakken rijst klaar om op te dienen. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oum Feerozah 30 juli 2014 at 12:44

    Hmm klinkt goed!

  • Reply Bouchra 1 augustus 2014 at 15:06

    Looks good!

  • Laat een reactie achter bij Oum Feerozah Cancel Reply