Food, Zoet & gebak

Bladerdeeg Amandelkoekjes

Amandelkoekjes- theorangegarden

De lekkere en makkelijke koekjes maakte mijn buurvrouw vroeger weleens. Eigenlijk beschouw ik deze buurvrouw als mijn tante en daarom noem ik haar ook zo. Ik kan me nog heel goed herinneren dat mijn moeder en ‘kheltie’ (tante) deze koekjes maakte en ik erbij stond te kijken om af en toe te helpen. Ik vond ze zo lekker dat de schaal binnen no-time op was.  Het koekje is gemaakt met kant en klare bladerdeeg je zou eventueel zelf bladerdeeg kunnen maken, maar dat kost natuurlijk wat meer tijd. De bladerdeeg amandelkoekjes heb ik zo genoemd naar hun vulling met amandelen, die vermengd zijn met abrikozenjam. Ik vind het een heerlijke combinatie!

Benodigdheden: (~36 stuks)

10 plakken bladerdeeg (1 pak)
160 gr. Gepelde amandelen
2 el. Abrikozenjam
1-2 el. Mazhar (rozenwater)
60  gr. Poedersuiker
27 gr. Boter
Koffiemelk of melk voor het afstrijken.

Bereiding:

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine.

Doe de gemalen amandelen in een schone kom samen met de boter, abrikozen, mazhar en poedersuiker. Mix dit tot een stevig mengsel.

Nu heb je je vulling klaar.

Leg 5 bladerdeeg plakken op elkaar en rol dit uit tot een rechthoek.

Leg het plak voor je neer met de korte kant horizontaal en de lange kant verticaal. Doe op de onderste helft, ongeveer de helft van de vulling.

Vouw de bovenste flap waar geen vulling op zit, over de vulling. Druk dit lichtjes aan en rol dit een beetje uit. Let erop dat het niet scheurt dus doe dit met beleid!

Snijd nu de lelijke kantjes eraf zodat je een mooie rechthoek voor je hebt.

Nu snijden we verticale strookjes uit het deeg. Dit moet ongeveer 1cm dik zijn.

Maak hier nu krakeling vormpjes van en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Smeer ze af met melk of koffiemelk.

Bak ze af in de oven op  tot een lichte goudbruine kleur.

Dompel ze in de poedersuiker om het af te maken! Enjoy!

amandelkoekjes 1 -theorangegarden

Maak jij weleens een zoet koekje of gebakje met bladerdeeg? Laat het me weten in de comments!

*Wil je geen recept missen, volg me dan via Bloglovin! Check rechtsboven voor mijn sociale media!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Chee 5 augustus 2014 at 20:25

    Dat ziet er super lekker uit!

  • Leave a Reply