Bijgerecht, Food

Knoflook Garnalen

Knoflookgarnalen 1 -theorangegarden

Ik ben dol op garnalen wanneer ze goed klaar gemaakt zijn. Dat betekent voor mij twee dingen, smaakvol en niet doorgebakken. Wanneer de garnalen flauw zijn vind ik het niks aan en wanneer ze doorgebakken zijn is het een droge en taaie boel in je mond. Dus bak je garnalen niet te lang dan worden ze droog, bak je ze te kort dan zijn ze rauw en dat wil je ook niet hebben, trust me.

Ik maak garnalen klaar op verschillende wijze en een daarvan zijn knoflook garnalen. Met lekker veel knoflook en een splash citroen om het op te frissen. Hou je van pittig, doe er dan nog extra cayenne peper door, zelf ben ik een liefhebber van pittig en gekruid eten. Dus ik kan het niet weglaten. 

Benodigdheden:

250 gr. Garnalen
3 tenen knoflook
Paar takjes koriander
1 el. Margarine
Snufje cayennepeper
Peper en zout naar smaak
1 el. Citroen sap

Bereiding:

Verwijder het darmkanaal van de garnalen en leg dit apart.

Pers de knoflook en voeg dit met de fijngehakte koriander toe aan de garnalen.

Voeg de cayennepeper, peper en zout toe.

Verhit een koekenpan en bak hierin de garnalen met de boter.

Doe het citroensap erbij en schud alles even om. Bak de garnalen niet te lang, want dat worden ze taai en niet lekker. Garnalen zijn heerlijk mals en niet droog. Ze hebben niet lang nodig tot garing. Meestal wanneer ze roze kleuren zijn ze gaar!

Serveer bij een maaltijd, mie, rijst of lekker bij de tapas! Enjoy!

Hou jij ook zoveel van garnalen en waar kruid jij ze het liefst mee? Laat het me weten in de comments!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Kim 13 augustus 2014 at 13:51

    Ziet er lekker uit. Ga ik zeker eens proberen. Ik marineer ze zelf altijd met veel knoflook en citroensap.

    Wat ik ook erg lekker vind is om ze in ketjap sesam saus te verwarmen, volgensmij van go tan.

  • Reply Roos 15 augustus 2014 at 00:18

    Ik hou ook echt van garnalen! Lekker met knoflook inderdaad, of oosters met soja. Wat ik ook erg lekker vind is ze in stukjes te snijden en te vermengen met wat crème fraîche, mayo, appeltje, peper en zout.. Een frisse salade, ik vind dit leuk als amuse. :)

    • Reply theorangegarden 15 augustus 2014 at 01:00

      Dat lijkt mij een heerlijke amuse! Super idee!

    Laat een reactie achter bij Roos Cancel Reply