Food, Zoet & gebak

Appelflap

Appelflap 1- theorangegarden

Afgelopen dinsdag ben ik met vriendinnen en de kinderen naar een appelgaard geweest. De kinderen konden daar appels plukken en dat deden ze met veel plezier! Mijn zoontje had een mandje appels geplukt en daar wilde wij iets lekkers van maken. Ík koos voor iets simpels en snel te bereiden, dus het werden appelflappen!

Appelflappen wie kent ze niet! Nou, ik denk iedereen wel. Je kunt ze op verschillende manieren maken en vullen. Ik deel vandaag een recept van appelflap en vooral een vrij basic appelflap. Ik vind het heerlijk bij een kopje thee of gewoon tussendoor. Lekker makkelijk om te maken en kost zeker niet teveel tijd. Voel je vrij om te variëren met de ingrediënten, je kunt alles naar smaak toevoegen of weglaten.

Benodigdheden:

2 Appels
2 el. Rozijnen
2 volle thl. Suiker
1/2 thl. Kaneel
paar druppels vanille
Appelmoes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C en haal de bladerdeeg eruit om een beetje te ontdooien.

Ondertussen schil en snijd de appels in kleine blokjes en leg dit in een kom.
Voeg aan de appel de suiker, kaneel, vanille en rozijnen toe. Mix dit allemaal samen.

Snijd bladerdeeg diagonaal door de helft. Zo heb je een klein driehoekje die we gaan vullen als mini appelflapje.

Appelflap 1- theorangegarden

Leg in het midden van je driehoekje deeg een laagje appelmoes, vervolgens leg je de appelmix erop.

Druk de zijkanten dicht met een vork en bestrijk het met wat water en bestrooi met suiker, net zoals de appelflap van de winkel.

Werk zo verder met de rest van je vulling.

Bak ze af in de oven tot goudbruin en laat ze afkoelen. Zelf vind ik ze op kamertemperatuur lekker maar mocht je niet kunnen wachten.. Enjoy!

 

Appelflap-theorangegarden

 

Vind jij appelflappen lekker? Wat vind jij lekker waar appel in verwerkt is? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply