Food, Hoofdgerecht

Turkse Pilav

Turkse pilav- theorangegarden

Ik maak dit keer een Turkse gerechtje, Turkse pilav. Het is rijst met vaak vermicelli erdoor heen die als eerst gebakken word in de boter. Dit geeft de rijst ook een lekkere smaak. Daarna word de rijst toegevoegd en word het op smaak gebracht. Het is ontzettend makkelijk en heerlijk in combinatie met vlees of groenten. Vooral omdat ik er van hou als mijn rijst op smaak is gebracht, in plaats van witte rijst. Is dit een gerechtje wat je kunt maken zonder teveel specerijen in huis te hebben.

Hou je ook van gekruide rijst, kijk dan ook even bij pilau rijst en somalische rijst. Beide gerechten zijn heerlijk, als je van specerijen houd moet je dit zeker een keertje uitproberen!

Benodigdheden:

150 ml. Vogeltongetjes (of vermicelli)
250 ml. Rijst
1 Bouillon blokje
50 gr. Roomboter
650 ml. Kokend water.
Peper en zout naar smaak

Bereiding:
Smelt de boter in een diepe pan.

Bak hierin de vogeltongetjes tot bruin. Roer ondertussen hier een boulion blokje door.

Voeg de rijst toe en meng dit allemaal goed door. Doe er nu kokend water bij en roer dit even door.

Zet het vuur op z’n laagst en laat dit koken met de deksel op de pan.

Serveer met kebab of groenten in tomatensaus. Het is net wat je lekker vind! Binnenkort komt er een gerecht online samen met de Turkse pilav. Enjoy!

Wat is jouw favoriete rijst gerecht?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply