Food, How to

How-to; Ra’ta Marokkaanse Kruidenmix

ra3ta-theorangegarden

Ik heb ontzettend veel vraag gekregen wat ra’ta is en waar je het kunt halen. Na een beetje gezocht te hebben in de supermarkten en kleine winkeltjes, kwam ik erachter dat het helemaal niet verkrijgbaar is kant en klaar. Tenminste tot nu toe heb ik het nergens zien liggen.

Zelf haal ik de kruiden uit Marokko en de laatste jaren ben ik jammer genoeg niet geweest en brengen mijn ouders het voor mij mee. Nu zul je misschien denken ‘ja, oke… maar hoe kan ik het krijgen?’, no panic ik ga vandaag met jullie delen hoe je het zelf kunt maken. Het is namelijk ontzettend simpel en alles is ook hier verkrijgbaar ervoor. Wel raad ik aan om de komijn en peper zelf te malen. Zo heb je toch het beste product en hoe verser hoe beter.

ra3ta 2- theorangegarden

Benodigdheden:
1 cup komijnpoeder
½ cup zwarte peper
½ cup gemberpoeder

ra3ta 3 theorangegarden

Hoe ga je te werk?

Je mix simpelweg de 3 poeders door elkaar. Eventueel kun je het door een zeef halen en zo de niet goed gemalen stukken opnieuw malen en het weer door de zeef halen.

ra3ta 4- theorangegarden

ra3ta 5-theorangegarden

Je kunt er eventueel ook kurkuma bij doen, doe hier dan een halve of 1/3 cup erbij. Dit geeft een natuurlijke kleur aan je eten en is ook nog eens gezond!

Bewaar de kruiden op een donkere en koele plek in een goed afgesloten kruiden- of weckpot.

Ik gebruik ra’ta voor zoveel gerechten en voornamelijk Marokkaanse gerechten. Ik vind het gewoon veel makkelijker dan alles apart toe te voegen. In plaats van dat, voeg je een volle theelepel van deze heerlijk ra’ta Marokkaanse kruidenmix.

 

ra3ta 1- theorangegarden

Maak je weleens je eigen kruidenmix?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Chaima 17 september 2014 at 19:55

    Ah super fijn artikel aangezien ik je ernaar vroeg hihi! Ik ga het zeker maken want het lijkt me zeer smakelijk om aan gerechten toe te voegen xx

    • Reply theorangegarden 17 september 2014 at 21:06

      Dankje! Ja klopt, kreeg er heel veel vraag naar dus hoop dat dit een uitkomst is voor mensen die het niet kennen of kunnen vinden hier in NL.

  • Reply Nisrine 20 september 2014 at 15:10

    Ken het niet, maar inderdaad veel handiger!

  • Leave a Reply