Deegwaren, Food

Taco/Tortilla van bloem

taco tortilla 1- theorangegarden

Ik ben echt totaal niet goed met platte deegsoorten. Heb weleens een roti gemaakt en die was zo erg mislukt dat ik het nooit meer wilde proberen. Natuurlijk, zal ik mij niet aan mijn woord houden en het misschien ooit wel maken. Nu maakte ik een taco/tortilla van bloem als tussenstap naar de roti platen. En ik moet zeggen dit was een makkie, geen vulling en geen bijzondere ingrediënten.

Ik gebruikte deze als taco’s en vouwde ze meteen na het bakken in deze vorm. Hou je van een knapperige taco dan kun je deze over een ovenrooster hangen in de oven.

Benodigdheden:

250 gr. Bloem
120 ml. Water
2 el. olie
Zout

Bereiding:

Doe de bloem,  olie en zout in een kom.

Voeg langzaam het water toe en mix dit ondertussen met een vork tot het een plakkerig deeg vormt.

Bestuif je aanrecht met bloem en kneed het deeg door. Let erop dat je deeg niet plakkerig is, maar let er ook zeker op dat het geen harde bal word. Hoe soepeler het deeg, hoe lekkerder de taco’s zullen worden.

Vorm het deeg in een lange staaf en snijd er 12 stukjes uit. Maak hier kleine balletjes van en leg dit opzij.

Bedek de balletjes met een schone theedoek.

Haal er 1 voor 1 eentje vanonder de theedoek vandaan en rol deze plat.

taco tortilla - theorangegarden

Je kunt het beste bij een elke keer rollen, het deeg een kwart draaien, rollen en draaien. Zo krijg je een mooie ronde plak en zo niet.. Dan kan iedereen zien dat het homemade is! So be proud!

Bak de taco af in een droge pan aan beide kanten. Ze verkleuren maar een klein beetje en dat hoort ook zo!

Werk zo alle taco’s af en leg ze onder een theedoek zo blijven ze zacht.  Wil je liever knapperige taco’s, zet ze dan nadat ze onder theedoek gelegen hebben in de oven.

Laat ze onderste boven hangen op een ovenrooster. Enjoy!

Hoe goed ben jij met deeg? En wat maak je het liefst van deeg?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Melanie Maria ~ Piccanti Foodblog 24 september 2014 at 10:51

    Zien er lekker uit!

    • Reply theorangegarden 24 september 2014 at 14:59

      Dankje!

  • Reply Nilou 30 september 2014 at 16:44

    Kun je dit ook een dag vantevoren maken? Of moet dit vers opgegeten worden?

    • Reply theorangegarden 30 september 2014 at 18:45

      Je zou ze kunnen invriezen maar vers zijn ze toch het lekkerst!

    Laat een reactie achter bij Melanie Maria ~ Piccanti Foodblog Cancel Reply