Food, Hoofdgerecht

Vistaco

Vistaco -theorangegarden

Ik deel met jullie deze heerlijke vistaco’s die gemaakt zijn in een homemade taco schelp. Je kunt hier voor het taco/tortilla recept gebruiken wat ik laatst deelde op mijn blog. Deze vistaco’s zijn licht en vallen totaal niet zwaar op de maag. Ik heb dat eigenlijk wel vaker met (niet vette) vis, het is toch een stuk lichter op de maag dan vlees of kip.

Ik heb de vulling vrij simpel gehouden en de salade ook, je kunt hier natuurlijk mee variëren. Wat mij ook heerlijk lijkt zijn taco’s met garnalen dus die ga ik zeker nog een keer uitproberen.

Benodigdheden:

Taco’s/wraps
1,5 pak koolvis
1 thl. Komijn
1 thl. Paprika
½ thl. Chillipoeder
½ thl. Limoensap
2  tenen knoflook
Klein bosje fijngehakte koriander
Peper en zout naar smaak

Salade:
Witte kool
Rode ui
tomaat

Bereiding:

Snijd de koolvis in stukjes en leg dit in een kom.

Voeg de kruiden toe aan de vis en mix dit goed door elkaar.

Vistaco 2-theorangegarden

Laat dit staan in de koelkast voor minimaal 30 minuten, zodat de smaken goed in de vis trekken.

Ondertussen kun je alvast de salade snijden.

Snijd de witte kool in dunne reepjes, de tomaten in blokjes en de rode ui in halve maantjes. Breng dit op smaak met peper en zout en beetje limoen.

Verhit een pan met een klein beetje olie en bak hierin de vis.

Verwarm je taco of wrap en doe hier de vis in, vervolgens de salade en dan de saus.

Serveer met een schaaltje extra saus.

Vistaco 3-theorangegarden

Wat is jouw favoriete taco of wat lijkt jou lekker?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Nilou 30 september 2014 at 16:41

    Dit ga ik aanstaande vrijdag maken. Dan hebben wij meestal geen zin om uitgebreid te koken en dan doen we van die snelle hapjes. Had vorige vrijdag de yogurt kip kebab van Eslem geprobeerd: dat was ook een hit.

    • Reply theorangegarden 30 september 2014 at 18:45

      Ben benieuwd wat je ervan vind! Let me know!

      • Reply Nilou 1 oktober 2014 at 22:29

        Vanzelfsprekend ;-) I always give credit to other people’s recipes!

    Laat een reactie achter bij Nilou Cancel Reply