Food, Hoofdgerecht

Paella

paella - theorangegarden

Wij thuis zijn allemaal dol op vis en vooral mijn moeder. Ook zie ik het heel veel terug in de familie dat het allemaal vis liefhebbers zijn. Een gerecht wat mijn moeder weleens maakte was paella. Lekker veel verse vis en groenten. Ook verwerkte ze er kip in alleen heb ik dat dit keer vergeten. Wat ik persoonlijk ook lekker vind om partjes citroen bij te serveren zo kan ieder voor zich een beetje citroen over de rijst en vis sprenkelen. Een frisse salade and thats it. Een heerlijke maaltijd, waar ik erg van kan genieten!

Benodigdheden:

250 gr. Garnalen
1 cup kleine roze garnalen
1 calamaris
250 gr. Kabeljauw filet

1 ui
2 tenen knoflook
1 paprika
2 wortelen
1 cup doperwten
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
1 thl. Paprikapoeder
½ thl. Pikante paprikapoeder
Snufje saffraan of beter een paar safraan draadjes
Zout en peper naar smaak

200 ml. Visbouillon
2,5 cup rijst

Benodigdheden:

Snijd de uien fijn en fruit deze aan in een hapjes pan.
Voeg vervolgens de fijn gesneden knoflook, wortel en paprika toe.

Snijd de peterselie en koriander fijn en voeg deze ook toe samen met de doperwten.

Voeg de kruiden toe.

Wanneer de groente half gaar zijn voeg je de kabeljauw filet en kleine garnalen toe.

Mix dit even gaar en voeg vervolgens de rijst toe, roer dit goed door.

Voeg nu water en bouillon toe aan de pan tot 2 centimeter boven de rijst. Leg de calamaris en grote garnalen hierop.

Laat dit op een zacht tot gemiddeld vuur gaar worden, wanneer je ziet dat de rijst niet gaar word en het water bijna op is, voeg dan een klein beetje kokend water toe en zet het vuur dan nog lager.

Garneer met schijfjes citroen en fijngehakte peterselie, enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Emily van Kampen 6 oktober 2014 at 19:51

    Het lijkt me zo lekker om eens paella te maken, maar de halve familie lust of mag geen garnalen. Misschien moet ik toch maar eens op zoek naar een paella-eetmaatje!

    • Reply theorangegarden 6 oktober 2014 at 21:09

      Misschien kun je de garnalen weg laten, mosselen en andere schaaldieren misschien proberen? Of stukjes kipfilet vind ik er zelf ook heerlijk in. Hihi, een paella-eetmaatje *ikke ikke ikke!!*

  • Reply Lovely Modesty 8 oktober 2014 at 09:09

    Ziet er echt heerlijk uit, hmm!

    • Reply theorangegarden 8 oktober 2014 at 12:12

      Dankje! <3

  • Reply Bouchra 8 oktober 2014 at 12:45

    Ziet er weer heerlijk uit!

  • Reply kaoutar 27 oktober 2014 at 12:41

    Ziet er lekker uit gebruik je gewoon basmatirijst of speciale rijst?

  • Reply Merjem 28 oktober 2014 at 08:19

    Ziet er heerlijk uit! Ga het zeker een keer proberen.. Nog even een vraagje. Waar vind ik de visbouillon in de supermarkt? Ik ken namelijk alleen de tabletten..

    • Reply theorangegarden 28 oktober 2014 at 16:48

      Ik gebruik de knorr bouillonblokjes (zonder alcohol) en los deze op in kokend water en zo heb je vloeibare visbouillon.

    Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply