Food, Zoet & gebak

Citroen Cupcakes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze heerlijke citroen cupcakes vielen goed in de smaak. Ik maakte ze later op de dag af met een schaapjes caketopper. Ik heb hier op de site een how-to gedeeld van hoe je er zelf één kunt maken.

De citroen cupcakes hebben een topping van een citroen botercrème die lekker fris en luchtig is. Proef af en toe je botercreme of deze goed op smaak is, een klein beetje zout kan al een groot verschil maken.

Benodigdheden:

113 gr. Ongezouten boter
130 gr. Suiker
3 Eieren
Schil van 1 citroen
1 ½ thl. Bakpoeder
¼ thl. Zout
60 ml. Melk

Botercrème:

113 gr. Roomboter
230 gr. poedersuiker
Citroensap van 1 citroen
1 el. Citroen rasp
snufje zout (optioneel)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 177 °C en bekleed je muffin vorm met papieren vormpjes.

Mix de boter romig in een kom en voeg dan de suiker toe.

Voeg de eieren er vervolgens één voor één bij.

Mix in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp. Voeg dit nu langzaam samen met de melk toe aan de rest van het beslag.

Vul je beslag nu in je papieren vormpjes. Ik deed dit met een ijslepel dat is het makkelijkst om mee te werken je kunt het ook makkelijk doseren door het in een kan te doen.

Bak de citroen cupcakes voor 17-20 minuten af in de oven.

Wanneer de cupcakes klaar zijn, laat je ze afkoelen op een rooster. Zo word het papiertje niet nat en koelen de cupcakes gelijkmatig af.

Voor het maken van de botercrème mix je de bovenstaande ingrediënten samen tot luchtig. Hoe langer je mixt hoe witter je botercrème en hoe luchtiger het wordt.

Proef of je de citroen er goed in terug proeft en of er eventueel meer aan toegevoegd kan worden.

Doe vervolgende de botercreme in een spuitzak, ik gebruikte het spuitmondje van wilton 1m.  Spuit er roosjes of andere toefjes mee op de afgekoelde cupcakes.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply chaima 11 oktober 2014 at 00:01

    Klinkt lekker fris!

  • Laat een reactie achter bij chaima Cancel Reply