Food, Hoofdgerecht

Nasi Goreng

Nasi - Theorangegarden

Afgelopen week deelde ik een heerlijk recept van een zelfgemaakte pindasaus. Ik kreeg al wat leuke reacties en vragen voor een nasi recept en daarom deel ik vandaag de nasi goreng die ik hierbij serveerde. Nasi goreng is eigenlijk simpel gezegd gebakken rijst. Het beste is dat de rijst al gekookt is en afgekoeld. Soms hou ik rijst over van de dag ervoor en gebruik dit de volgende dag voor de nasi goreng. Als je dat niet doet is het ook prima,  kook de rijst dan van te voren gaar en laat dit goed afkoelen voor je deze in de pan doet. Dit voorkomt ook dat hij papperig wordt.

Benodigdheden:

2,5 cup (200 ml) rijst
4 cups water
1 Ui
1 Paprika
3 Tenen knoflook
1 Prei
1 Wortel
2 el. Ketjap manis
1 thl. Laos
½ thl. Chilipoeder
1 thl. Kurkuma

Bereiding:

Snijd de ui fijn en  fruit dit aan in een wok.

Pers de knoflook en voeg dit toe samen met de geraspte gember.

Snijd de paprika, wortel en prei klein en wok dit samen met de rest.

Voeg de kurkuma, laos, chilipoeder en ketjap toe en mix dit goed samen.

Voeg de gekookte (koude) rijst toe en wok dit samen met de rest.

Mocht je niet tevreden zijn met de kleur van de nasi goreng, voeg dan nog een eetlepel ketjap manis toe voor de kleur.

Serveer met een gebakken ei, kroepoek, atjar en kipsate of een snelle homemade pindasaus.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Emily van Kampen 29 oktober 2014 at 00:02

    Fijn recept! En lekker zonder pakjes en zakjes. Ben zelf nooit zo’n fan van een pakje nasimix, dus dit wil ik best eens proberen.

    • Reply theorangegarden 29 oktober 2014 at 21:12

      Klopt! Ik ben de smaak intussen al vergeten van de pakjes en zakjes haha. Ben benieuwd wat je ervan zult vinden na geprobeerd te hebben.

    Laat een reactie achter bij Emily van Kampen Cancel Reply