Food, Zoet & gebak

Appeltaart

appeltaart - theorangegarden

Appeltaart is typisch een taart waar je niet fout mee kan gaan. Of je het nou meeneemt voor op bezoek of klaar maakt voor jou bezoek, er is altijd wel iemand die appeltaart lekker vind. Ik wilde bijna zeggen wie vind appeltaart nou niet lekker?! Alleen ken ik wel een aantal mensen die niet zo houden van fruit in een taart of verwarmd fruit. Zelf vind ik het erg lekker met een toefje slagroom en een kopje thee, dan heb je mij helemaal blij. Alleen al de geur die uit de oven komt en in het huis verspreid is heerlijk, laat staan de taart zelf!

Wil je voor wat makkelijker of voor iets anders, dan kun je gaan voor de appel kruimel of de appel yoghurt cakejes. Allebei ook erg lekker maar toch wat anders met appel.

Een tip, je kunt deze appeltaart heel goed van te voren maken, hij zal zelfs de volgende dag lekkerder smaken. Bewaar het dan wel in de koelkast.

Benodigdheden:

Deeg:
1 ei
300 gr. Bloem
200 gr. (koude) Boter
100 gr. Suiker

Vulling:
1 kg. Appels
50 gr. Suiker
50 gr. Rozijnen
1 el. Kaneel
1 el. Maizena

Een eitje om te besmeren.

Bereiding:

Kneed het ei, de bloem, boter en de suiker tot een soepel deeg. Dek dit vervolgens af met plastic folie en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.

Was en schil de appels en snijd ze in partjes en vervolgens in schijfjes.

Leg de appelschijfjes in een kom en voeg hieraan de kaneel, rozijnen en suiker toe.

Leg dit even apart en pak je deeg uit de koelkast.

Bewaar 1/3 voor de garnering en rol de rest uit voor de bodem en de randen.

Rol het dun uit en zorg ervoor dat hij groter is dan de vorm zodat hij precies past.

Leg deeg in de vorm en druk dit voorzichtig tegen de randen en de bodem. Mocht je sommige plekjes te dun hebben uitgerold dan kun je dat repareren door een beetje deeg tegen aan te drukken en zo de plekjes wat dikker te maken. Hier zie je op het eind helemaal niets van.

Vul de taart nu met de appels en druk de appels goed aan, zo is de taart ook makkelijker aan te snijden.

Snijd uit het 1/3 deel van het deeg, lange strookjes. Hier kun je de taart mee garneren.

appeltaart 1 - theorangegarden

Smeer de strookjes in van de taart met een losgeklopt eitje en bak deze af in de oven op 180 graden tot 40-50 min.

Laat de taart afkoelen ik vind hem het lekkerst op kamertemperatuur en serveer met een toef slagroom. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Leyla 31 oktober 2014 at 17:54

    Aah mooie foto! Dank voor het delen!!

  • Laat een reactie achter bij Leyla Cancel Reply