Food, Zoet & gebak

Tiramissu

tiramissu - theorangegarden

Één van de bekende toetjes over de hele wereld is volgens mij wel tiramissu. Natuurlijk ook vooral bekend in Italië, maar hier is het ook zeker altijd een hit. Deze klasieke tiramissu is dan net ietsjes anders dan de traditionele, omdat ik geen alcohol gebruik. Alhoewel ik denk dat deze zeker net zo goed is van smaak. De lange vingers worden gedoopt in koffie. Ondanks ik geen koffie liefhebber ben vind ik de smaak hierin wel erg lekker! Dus mocht je ook niet van koffie houden laat dat je dan zeker niet weerhouden om dit recept te proberen!

Benodigdheden:

250 gr. Mascarpone
400 ml. Slagroom
50 gr. Poedersuiker
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1,5 pak lange vingers
300 ml. Sterke koffie
2 el. cacaopoeder

Bereiding:

Scheid de eieren van elkaar.

tiramissu 1 -theorangegarden

 

Mix het eigeel met de vanille suiker en poedersuiker.

tiramissu 2 -theorangegarden

Wanneer het een glad mengsel is voeg dan de mascar pone toe en mix dit weer tot glad.

 

tiramissu 3 -theorangegarden

tiramissu 4 -theorangegarden

tiramissu 5 -theorangegarden

Klop de slagroom stijf in een aparte kom met 2 eetlepels poedersuiker.

Doe dit nu bij het mascarpone mengsel.

tiramissu 6 -theorangegarden

Klop in een schone (vetvrije) kom de eiwitten stijf.

tiramissu 7 -theorangegarden

Doe dit wanneer ze stijf zijn bij de rest.

tiramissu 8 -theorangegarden

Mix dit tot glad en dan heb je zo een mooi egaal mengsel.

tiramissu 9 -theorangegarden

Dip nu de lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem van een schaal.

 

tiramissu 11 -theorangegarden

tiramissu 12 -theorangegarden

Zet dan het romige mengsel erop en dan de lange vingers weer en werk zo laagje voor laagje en eindig met een laagje room.

tiramissu 13 -theorangegarden

Bestrooi met cacao poeder, het handigst gaat dit met een zeef.

tiramissu 10 -theorangegarden

Laat dit nu opstijven in de koeling voor een nachtje of 4-5 uur.

En wanneer de tiramissu klaar is, meteen opscheppen! Yumm! Enjoy!tiramissu 14- theorangegarden

 Wat eet jij graag als toetje?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Ibtissam 14 november 2014 at 22:16

    Heerlijk dit! Ik gebruik altijd in plaats van koffie, chocomel. Ik heb een keer zelfs de donkere chocomel gebruikt en hij was héérlijk.

    • Reply theorangegarden 15 november 2014 at 11:17

      Heerlijk! Ik maak dat weleens voor iemand die geen koffie lust. Met chocolade zit je altijd goed ♥

  • Reply layla 15 november 2014 at 14:00

    Ik maak het ook zonder alcohol. Erg lekker is het. Ik heb ook een variant met fruit ipv koffie

    • Reply theorangegarden 15 november 2014 at 23:34

      Fruit is ook heerlijk, vooral in de zomer vind ik. <3

  • Reply Chahrazad 15 november 2014 at 23:34

    Ah, ziet er heerlijk uit!!

    x

    • Reply theorangegarden 15 november 2014 at 23:36

      Dankje Chahrazad <3

  • Reply Najat 17 november 2014 at 14:13

    Zooo’n trek in tiramisu nu! Ziet er heerlijk uit!

  • Laat een reactie achter bij Ibtissam Cancel Reply