Bijgerecht, Food, Hapjes

Maakouda

maa'kouda. makouda, maakouda, ma3kouda, aardappell, aardappelkroket, aardappelrosti, rosti, aardappel hapje, marokkaans eten

Maakouda is een soort aardappel cakeje maar anders. Mijn moeder maakte dit als hapje of bijgerecht bij het avond eten. Ik moest er laatst aan denken en dacht hey, dat ga ik even maken. Het is best makkelijk en je haalt er veel uit met een paar aardappelen. Ik vind ze warm het lekkerst, maar koud is het ook prima te doen. Erg lekker ook voor naar een picknick bijvoorbeeld!

Benodigdheden:

5 grote aardappelen
1 el. Boter
1 ui
3 tenen knoflook
Kwart bosje peterselie
2 eieren
1 thl. Pikante paprika poeder
1 thl. Kurkuma
Peper en zout naar smaak
Bloem om te paneren

Bereiding:

Was en schil de aardappelen en breng deze aan de kook met een beetje zout.

Snijd of rasp de ui heel fijn en zo ook de knoflook en peterselie. Leg dit even opzij in een kom.

Wanneer de aardappelen gekookt zijn stamp je ze fijn met een beetje boter. Voeg hieraan de knoflook, ui, peterselie en de kruiden toe.

Mix alles goed door en voeg vervolgens de eieren er ook doorheen.

Wanneer alles een geheel is kun je met een ijslepel er gelijke hoeveelheden uit scheppen. Ik deed dit in mijn hand en vormde er een burgertje van.

Paneer het met de bloem en bak ze vervolgens af in de hete olie aan beide zijde. Laat ze vervolgens uitlekken op een bord met een keukenpapiertje.

Doe dit met alles en serveer warm met een dip sausje. Enjoy!

Maakouda - theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Layla 3 maart 2015 at 20:09

    ahh lekker, dit wil ik zeker een keer maken met wat groente en vis ofzo

  • Laat een reactie achter bij Layla Cancel Reply