Food, Hoofdgerecht

Gewokte rijst met kerrie garnalen

 

Gewokte rijst met garnalen -theorangegarden

Je hebt inmiddels al vernomen dat ik erg hou van wokken. Ik wokte de vorige keer ook rijst maar dan met zalm, wat erg lekker is. Heb je liever geen rijst, dan kun het vervangen met noodles. Heb een tijdje terug ook een noodles gerecht gedeeld wat perfect is voor de wok. Dit keer maar ik gewokte rijst met kerrie garnalen. De kerrie proef je niet zo sterk als in een broodje kipkerrie, maar het geeft wel een heerlijke smaak in combinatie met de soya.

Benodigdheden:

1 ui
Halve paprika
2 tenen knoflook
Handje bladspinazie
Handje taugé
Handje garnalen
1 volle thl. Kerriepoeder
1 el. Soyasaus
1 el. Ketjap manis

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne strookjes.

Leg alles klaar en verhit de wok met een beetje zonnebloem olie.

Bak als eerst de ui glazig en voeg dan de knoflook toe.

Voeg de reepjes paprika toe en wok deze even gaar.

Voeg dan de garnalen toe.

Voeg ook meteen de voorgekookte rijst toe en de kruiden en sausjes.

Voeg dan de spinazie en taugé toe, wok even mee tot de spinazie een beetje slinkt en serveer direct!

Enjoy!

Welk sausje doe jij  het liefst door jou wok gerecht? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply