Food, Hapjes

Kip Briwat

Kip Briwat- theorangegarden

Een heerlijk lekkernij waar ik zo van kan genieten. Kip briwat is een kleine versie van een kip bastilla. Een krokant filodeeg pakketje, gevuld met gepluisde kip, amandelen en eieren. Een lekker hapje, wat wel even wat tijd kost. Ondanks alles het is echt de moeite waard. Ik heb daarom het recept zo goed mogelijk proberen uit te schrijven voor jullie. 

Benodigdheden: 

1300 gr. Kip
Klein bosje peterselie
Klein bosje koriander
2 uien
2 tenen knoflook
4 eieren
1 thl. Ras al-hanout
Snufje safraan
1 thl. Ra’ta
1 thl. kaneel
1 thl. paprikapoeder
Peper en zout
150 gr. Gebakken amandelen
2 el.Poedersuiker (optioneel)
1 pak filodeeg

*Extra poedersuiker, kaneel en gebakken amandelen ter garnering.

Bereiding:

Snijd de uien, koriander, peterselie en knoflook fijn. Doe dit in een diepe pan.

Maak de kip schoon, ik gebruikte hier grotendeels kippenpoten en een halve kippenborst. Voeg dit vervolgens toe aan de rest in de pan.

Voeg de kruiden en olie toe en meng dit goed door. Bak de kip af in de pan.

Wanneer de uien gaar zijn en de kip aangebakken is voegen we water toe tot de kip onder zit.

Laat dit nu pruttelen op midden hoog vuur.

Haal de kip eruit en laat die afkoelen. Laat de saus nog even indikken.

Ondertussen klop je de eieren in een aparte kom en voeg je dit toe aan de saus.

Roer dit goed door tot de eieren de saus op nemen en laat dit vervolgende afkoelen.

Maal je gebakken amandelen in de keukenmachine niet te fijn, maar ook niet te grof.

Pluis de kip, zorg ervoor dat er geen bot tussen het vlees zit. Vervolgende mix je dit met het eimengsel en 2/3 van de gemalen amandelen. Voeg de poedersuiker toe om het mengsel te zoeten.

Kip Briwat vulling- theorangegarden

Nu gaan we het filodeeg vullen. Ik vouw ze hier in driehoekjes maar je kunt het natuurlijk ook in andere vormpjes doen zoals een cirkel.

Bak de briwats in de oven af tot de buitenkant gaar is. Bestrooi met poedersuiker, kaneel en een beetje gemalen amandelen.

De briwats kun je ook invriezen, leg ze in een bakje met wat bakpapier tussen elkaar zodat ze niet zullen plakken. Super easy om eruit te halen voor de lekkere trek of een onverwacht bezoekje.

Enjoy! Dat zal zeker wel lukken denk ik!

Kip Briwat 1- theorangegarden

Wat is jou favoriete hapje van filodeeg?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Bouchra 1 juli 2014 at 11:55

    Dit heb ik lang niet meer gemaakt. Ziet er heerlijk uit!

  • Reply HijabMusthaves 13 juli 2014 at 12:42

    Mmmmm! Geweldig!

    En ook zo goed uitgelegd, bedankt!

    • Reply theorangegarden 13 juli 2014 at 13:09

      Graag gedaan! Fijn om te horen!

  • Reply Roos 14 juli 2014 at 22:53

    Hmm, ik had hier nog nooit van gehoord, maar het lijkt me erg lekker!

  • Reply sas 30 januari 2016 at 10:43

    hoe heet moet de oven? vries je overgebleven briwats rauw in, of gebakken? als je ze daarna wil eten, moet je gewoon in de oven ontdooien? thanks.

    • Reply theorangegarden 29 februari 2016 at 22:27

      Ik vries de overgebleven briwats inderdaad in. Je kunt ze ook kort voorbakken en dan invriezen. Ik doe ze altijd direct in de oven uit de vriezer en dan ontdooien ze vanzelf. De oven zet ik op 200 graden, graag gedaan!

  • Reply Sofia 26 mei 2016 at 11:13

    Hoi Ik heb nog een vraagje,

    Bij het vouwen van de briwats, vet je de filodeeg in met olie, boter of helemaal niet?

    • Reply theorangegarden 22 augustus 2016 at 12:12

      Ik vet de filodeeg zelf niet in, alleen bij het dichtmaken. Dan smeer ik er een beetje van een losgeklopt eitje op om het dicht te plakken

    Laat een reactie achter bij Bouchra Cancel Reply