Deegwaren, Food, Hapjes

Tonijn Empanada

 

 

Ik kan mij herinneren dat ik als kind heerlijke empanada’s maakte met mijn lieve buurvrouw. Zij heeft mij laten kennis maken met deze heerlijke Antilliaanse pasteitjes. Helaas is het zolang geleden dat mij niet veel kan herinneren wat erin zat. Wel weet ik dat ze erg lekker waren en mijn zusje en ik ze graag nog een keer willen eten. Vanaf die tijd kocht ik de empanada’s van de toko. Vispastei worden ze ook wel genoemd. Een empanada gevuld met tonijn, klein beetje pikant en omhuld in een dik (beetje zoet) deegje dat gefrituurd is.

Ik wilde dit namaken. Alleen kwam ik er halverwege achter dat mijn olie op was. Één van mijn basis ingrediënten. Dus maakte ik maar een receptje van deeg wat in de oven gaat. Handig, vooral als je er veel te gelijk wilt maken en geen frituur lucht wilt in je huis.

Benodigdheden:

Deeg:

250 gr. Bloem
100 gr. boter
100 ml. Koud water
Snufje cayenne peper
½ thl. Kurkuma
Snufje zout

Vulling:

2 blikjes tonijn (op water)
1 ui
2 tenen knoflook
1 stengel citroengras
1 volle thl. Suiker
1 thl. Kurkuma
1/2 thl. Cayennepeper (of naar smaak)
3 el. Water
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak als eerst het deeg door de bloem en boter door elkaar te mixen.

Voeg dan de kruiden en het water toe en mix alles tot een deeg bal.

Het word een licht plakkend deeg, maar niet te plakkerig. Als dat wel het geval is voeg nog een beetje bloem toe.

vis empanada 7- theorangegarden

Wikkel het deeg in plastic folie en leg in de koelkast tot je het gebruikt.

Om de vulling te maken snijd je de ui fijn en fruit deze aan in een koekenpan met een beetje olie.

Voeg de knoflook toe en de tonijn.

Breek de citroengras in 3 stukken en leg dit met de rest in de koekenpan

Voeg alle kruiden toe en het water en mix alles goed samen.

Wanneer je mengsel te nat is bak dit dan even half droog. Dat het wel vochtig is maar niet dat het een sausje is.

vis empanada 4- theorangegarden

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit uit op je aanrecht. Vergeet natuurlijk niet eerst je aanrecht te bestuiven met bloem, anders blijft alles plakken.

vis empanada 6- theorangegarden

Om er vormpjes uit te steken gebruikte ik dit pastei vormpje, je kunt natuurlijk ook vormpjes snijden met een kommetje en dan de randen dichtdrukken met een vork.

vis empanada 5- theorangegarden
Dus snijd een rondje, doe die in de vormer, doe er vulling bij en druk het dicht. Easy!

vis empanada3- theorangegarden

 

Leg alle empanada’s op een bakplaat en besmeer ze met een losgeklopt eitje. Je kunt eventueel sesamzaad erop doen e.d. maar ik vind het in dit geval zo al mooi genoeg.

Empanada, Pastei, Indonesische pastei, pasteitjes, vispastei, tonijnpastei

Bak ze af op 180C voor ongeveer 25-30 minuten tot het goudbruin gekleurd is.

vis empanada 1- theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Madelon 7 januari 2015 at 14:40

  Ze zien er echt heerlijk uit! En tegelijk bedenk ik me dat het echt lang geleden is dat ik empanada heb gegeten <3

  • Reply theorangegarden 8 januari 2015 at 00:21

   Dankje Madelon, ik at het weleens van de toko, vind ze echt heerlijk!

 • Reply PJ 7 januari 2015 at 15:47

  Die wil ik een keertje maken. Maar dan misschien een keer met rundergehakt. Is dit een beetje een kruimelig of flaky deeg?

  • Reply theorangegarden 8 januari 2015 at 00:22

   PJ, ik had er een aantal met het zelfde deeg ook gevuld met rundergehakt viel ook goed in de smaak! Het deeg is een beetje flaky inderdaad.

 • Reply Amira 9 januari 2015 at 19:58

  Heey,
  Ik weet dat mijn vriendin ook zulke eten maar dan gefrituurd, alleen die van haar heten Jonnhy Cake
  En ze smaken zo lekker echt verslavenddd !!<3
  Ik ga dit ook proberen :)

  • Reply theorangegarden 10 januari 2015 at 01:28

   Hey Amira, ik eet ze dus ook altijd gefrituurd Jonnhy Cake is idd gefrituurd en het deeg lijkt erg op de pasteitjes op die van de toko, wist niet dat men deze ook zo noemde. Laat me weten of je de smaak ook net zo goed vind als die Jonnhy Cake? hihi

   • Reply ST 2 maart 2015 at 16:57

    Heee Sara,

    Wat een super lekker recept! Gebruik je dit deeg ook als je ze wel frituurt of pas je het recept dan aan? Btw, empanada’s komen oorspronkelijk uit Colombia en uit de pasteitjes uit de Antillen (bijv. Curacao) heten: Pastechi. Daar zit verschil in. En Jonny cake is van hetzelfde deeg als pastechi en is rond van vorm. Ze zijn erg lekker met kaas erin en wordt vaak in de ochtend gegeten. =D

    xxx ST

    • Reply theorangegarden 3 maart 2015 at 00:31

     Hey St, wat leuk dat je reageert op mijn blog. Ik gebruik dit deeg recept niet voor frituren. Ik wist inderdaad wel dat in Colombia pasteitjes gemaakt werden alleen nooit gegeten. Bedankt voor de informatie en de tip met kaas. Die kende ik namelijk nog niet hihi

     • ST 3 maart 2015 at 14:43

      Graag gedaan! Je blog ziet er erg leuk uit!
      Je kunt recepten voor Jonny cake en Pastechi vinden op internet. Haha, naja blijkbaar dus wel, want empanada’s zijn uit Colombia! Heb je misschien ook de ingrediënten voor het deeg van de empanada’s voor het frituren?

      Liefs ST.

     • theorangegarden 4 maart 2015 at 23:04

      Dankje ST, ik zal ze gauw weer eens maken als ik een goed recept heb zal ik het online plaatsen <3

 • Reply imane 13 januari 2015 at 09:52

  Heeyy wat een leuke pasteivorm, mag ik vragen waar je die hebt gekocht? Xx

  • Reply theorangegarden 13 januari 2015 at 12:43

   Ik heb de mijne al heel lang, maar je kunt ze halen bij de toko en volgens mij heeft blokker ze ook.

 • Reply Laila 22 juni 2015 at 13:15

  Dank je wel voor dit recept!
  Helaas zie ik de foto’s niet meer, kan je ze nog een keer erop zetten?
  Alvast heel erg bedankt ♡

  • Reply theorangegarden 22 augustus 2016 at 12:15

   Hoi Laila, Hier word aangewerkt, helaas hebben meerdere recepten geen foto’s meer. Ik hoop dat het probleem binnenkort is opgelost <3

  Leave a Reply