Bijgerecht, Food

Loempia

Loempia- theorangegarden

Altijd wanneer mijn vriendinnen en ik de stad in gingen kochten we graag een lekkere loempia als snack.  Vroeger maakte ik ze ontzettend vaak thuis, ze zijn immers gemakkelijk te maken. Mijn moeder maakte meestal de vulling waarna mijn zusje en ik naar beneden werden geroepen om de stapel vellen te vullen.

Wanneer ik ze nu thuis maak, maak ik er nog steeds een voorraad van. Erg handig, want je kunt ze in porties invriezen en meteen afbakken. Zo heb je altijd een back up om je lekkere trek weg te snacken! Bovendien zijn ze met een schaaltje chilisaus zeker ook een succes op feestjes of als onderdeel van je rijsttafel!

Loempiavulling-theorangegarden

Benodigdheden:

250 gr. Kipfilet
1 pak bami/nasi groentenpakket
2 el. Lichte sojasaus
1 el. Chillisaus
½ thl. Gemberpoeder
Peper en zout naar smaak
1 thl. Paprikapoeder

1 ei
20 loempiavellen

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak dit met de groenten gaar in een wok.
Voeg vervolgens alle kruiden toe
Meng alles goed samen, proef of alles goed op smaak is en voeg het benodigde eraan toe.

Laat de vulling afkoelen. Wanneer de vulling veel vocht bevat kun je het laten uitlekken in een vergiet.

Nu gaan we de loempia’s rollen.

20140423_161704

Heb het hier onder uitgetekend, mocht het niet duidelijk zijn laat het me dan weten beneden in de reacties. Dan zal ik de vragen beantwoorden.
loempia rol techniek

Bak de loempia’s af in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

loempia-theorangegarden
Yummie heerlijke loempia’s. Serveer ze met chillisaus om in te dippen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply