Food, Hoofdgerecht

Shwiaa met groene olijven

Shwa- theorangegarden

Dit Marokkaans gerecht is echt een heerlijk vleesgerecht. Ik hou niet echt van vlees aan het bot. Nee, doe mij maar liever filet. Ik denk omdat het makkelijker te eten is? Dus als ik vlees klaar maak, maak ik het liefst dit gerecht klaar.Je zou dit gerecht ook met lamsvlees of schapenvlees kunnen maken. Zelf maak ik dit het liefst met kalfsfilet, want dat blijft lekker mals en is minder vet dan schapenvlees. Mocht je houden van een ander soort vlees dan kun je natuurlijk dat gebruiken!

Benodigdheden:

Kalfsfilet
2 uien
1 of 2 tomaten (gepeld)
1 ¼  thl. zout
Klein bosje koriander
Klein bosje bladpeterselie
½ thl. peper
1 thl. Ra’ta (Marokkaanse kruidenmix)
Mespuntje Rasl-hanout
3 teentjes knoflook
1 thl. paprikapoeder
Snufje saffraan
1/4 Marokkaans glaasje olie
Handje olijven (aan het einde toevoegen).

Bereiding:

Snijd de kalfsfilet in kleine blokjes en leg dit in een pan met olie.

Snijd dan de uien, de gepelde tomaten, knoflook, koriander en peterselie fijn en voeg dit toe aan de pan.

Bak dit allemaal samen op middelmatig vuur.

Wanneer je ziet dat het vocht loslaat, voeg je ongeveer 200 ml water toe.

Laat dit even pruttelen en zet dan het vuur laag.

Laat dit sudderen tot er een saus ontstaat en voeg dan de olijven toe.

Je zou hier nu een ei op kunnen bakken of frietjes op leggen. Zelf heb ik dit niet gedaan het is dus optioneel en hoeft niet!

Serveer met Marokkaans brood.

Eet jij vlees? Zoja, wat is jou favoriet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply