Deegwaren, Food, Hapjes

Pittige Aardappel Börek

aardappelborek 5- theorangegarden

Een heerlijk hapje voor tussendoor of bij een maaltijd. Deze pittige aardappel börek is erg makkelijk om te maken. Je hebt er misschien zelfs al alles voor in huis! De pittige aardappel börek kun je zo pittig maken als je wilt. Mocht je niet van pittig houden dan laat je de sambal weg en zo kan iedereen meegenieten van de aardappel börek. 

Benodigdheden:

2 pak filodeeg
200 ml. Yoghurt
200 ml. Olie
2 eieren

4 grote aardappelen
1 thl. Paprikapoeder
1 thl. Sambal (naar smaak)
1 bosje peterselie
Peper en zout naar smaak

Aardappelborek 6-theorangegarden

 

Bereiding:

Doe in een kom de yoghurt, olie en eieren en mix dit goed door elkaar. Leg dit even opzij.

Schil en snijd de aardappelen in stukjes en kook deze tot gaar.

Snijd ondertussen de peterselie alvast fijn en vet je ovenschaal in met een klein beetje olie.

Wanneer de aardappelen gekookt zijn, voeg dan de sambal, peterselie en peper en zout toe.

Stamp de aardappelen fijn en leg dit even weg.

Pak een vel filodeeg en vouw dat door midden en leg dat in de ovenschaal.

Voeg hier op 3-4 eetlepels van het yoghurt mengsel toe en verdeel dit over het laagje filodeeg.

Herhaal dit nog 2 keer (dus wanneer je 3 lagen hebt) en voeg hierop het aardappel mengsel.
Verdeel dit over de laag en leg hier vervolgens weer een laagje filodeeg en yoghurt mengsel op.

Nu herhaal je nog twee keer het filodeeg met yoghurt mengsel tot je dus weer 3 lagen boven het aardappel mengsel hebt.

Aardappelborek 1 -theorangegarden

Eindig met al je yoghurt mengsel en verdeel dit over de laatste laag. Strooi er een beetje zwart zaad op, mocht je hier niet van houden doe er dan sesamzaad op.

Aardappelborek 2 -theorangegarden

Bak het af in de oven op 180°C tot goud bruin. Laat goed afkoelen en snijd dan pas aan, dan kun je mooie rechte stukken snijden. Enjoy!

Aardappelborek - theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bouchra 13 januari 2015 at 11:00

    Heb het nooit eerder gemaakt, lijkt me lekker!

  • Leave a Reply