Iets waar ik erg slecht in ben geweest en nog steeds stiekem nog in ben, is ontbijten. Ik sla vaak mijn ontbijt over of ik stel het uit. Alleen voor sommige dingen word ik graag voor wakker en dat zijn onder andere pannenkoeken of pancakes. Nu maakte ik laatst ook pancakes, maar harsha pancakes oftewel griesmeel pancakes. Harsha behoord ook tot de Marokkaanse deegwaren en is ook heerlijk om mee te ontbijten. Hou je zelf niet veel van griesmeel, maar wel van pancakes. Dan kunnen deze pancakes ook in de smaak vallen. Je proeft de griesmeel wel terug, maar niet zo als bij een harsha.
Benodigdheden:
150 gr. Fijne griesmeel
1 thl. Bakpoeder
2 zakjes vanille suiker
2 eieren
125-150 ml. Melk
Bereiding:
Mix met een garde de griesmeel, bakpoeder en de suiker.
Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de twee eieren en mix dit met de melk.
Wanneer je dit even laat staan merk je dat het dikker is geworden.
Bak de harsha pancakes in een koekenpan.
Serveer met boter en honing of Ahorn siroop.
Wat is jouw favoriete ontbijt? Laat het me weten in de comments!
4 Comments
Salaam…
Hoe krijg jij de pancakes zo dik? Als ik het beslag in de koekenpan doe dan loopt het net zo uit als bij pannenkoeken…
P.s. ga zo door!
wa alaikum salaam Hanane, heb je het bij dit recept geprobeerd? Ik verhit mijn pan eerst en het beslag is een stuk dikker dan pannenkoeken beslag, misschien dat je er teveel melk aan toevoegd, ik zou dit dan een beetje verminderen. Bedankt <3
Salaam
Het deeg was goed. Niet te dun want het bleef als een substantie liggen in de pan
Maar ik krijg ze niet zo mooi rond en de kleur die jij op de foto hebt. Hoe doe je dat?
Wa alaikum salaam Jolanda, ik vorm ze doormiddel van een cutter die rond is. Had je de pan heet genoeg?