De bomen worden kaler en kaler en thuis ligt het dekentje al op de bank. Ik heb met dit herfstige weer erg zin in heerlijke warme stoofpotjes en lekkere schotels uit de oven. Ik deel vandaag een heerlijk gerechtje namelijk kip pastei. De vulling bestaat uit een romige saus met kip en champignons en is bedekt met een laagje bladerdeeg.
Het is erg makkelijk te maken en je kunt ze ook in kleine cocottes individueel serveren wat er ook erg leuk uit ziet.
Benodigdheden:
500 gr. Kipfilet
400 ml. Room
1 ui
2 tenen knoflook
250 gr. Champignons
1 el. Tijm
2 thl. Mosterd
200 ml. Bouillon
7 plakken bladerdeeg
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Snijd de ui in halve ringen en fruit deze aan in een pan.
Voeg na een minuutje de knoflook toe en bak deze mee.
Snijd de kip in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
Snijd de champignons in schijfjes en voeg deze toe aan de rest.
Verwarm op dit moment alvast de oven voor op 200°C.
Voeg dan de tijm, mosterd, bouillon, peper en zout.
Meng dit goed door en voeg tot slot de room toe. Laat dit even inkoken en indikken en doe het dan in een ovenschaal.
Leg vijf plakken bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot hij ietsjes groter is dan je ovenschaal. Leg het vervolgens op de vulling en duw de zijkanten dicht.
Je kunt eventueel de 2 andere plakken vormpjes uitsnijden, ik koos voor verschillende pluggers in een blaadjes vorm, je kunt er ook strikjes van maken of letters als je dat mooi vind.
Bak dit in de oven af tot het bladerdeeg er goudbruin uit ziet.
Serveer dit direct wanneer het nog warm is! Enjoy!
4 Comments
Dit ga ik zeker eens proberen. Ziet er echt heerlijk uit!
Dankje, vergeet niet te laten weten wat je ervan vind hihi
Ziet er lekker uit! echt een herfst gerecht idd
Lijkt me heerlijk. Ga ik een keertje eens proberen!