Beauty & Health, Review

Review: Amanprana Shangri-La Serum

amanprana shangri-la serum ORAC, bio serum, natuurlijk serum, cosmetica bio

Een tijd geleden kreeg ik een serum opgestuurd het Shangri-La serum. Ik ben eerlijk gezegd helemaal niet bekend met het merk Amanprana, maar ze verkopen een heleboel natuurlijke en 100% Bio producten. Niet alleen verzorgingsproducten maar, ook voedingsproducten zoals, kokosolie, palmsuiker en nog veel meer. Erg interessant en een breed assortiment.

Ik heb dus het Shangri-La serum mogen testen. Was hier erg benieuwd naar maar wilde het eerst even uitgebreid testen al voor ik het op de site zou zetten. Het serum is bedoeld voor de oog contour, gezicht en decolleté. Het helpt tegen huidveroudering en beloofd een jonge huid! Nou, klinkt goed toch?

Voor ik begin nog even iets over mijn huidtype, ik heb een droge en gevoelige huid. Mijn neus is een beetje vettig, maar de rest is super droog. Dus je zou het zelfs een combinatie/gemende huidtype kunnen noemen. Ik benoem mijn huidtype zodat jullie weten wat dit serum met mijn huid doet en dat betekent natuurlijk niet dat het zo ook voor een ander huidtype zal betekenen.

Als eerst de verpakking. Het serum was verpakt in dit zwarte doosje en wanneer je het openmaakte staat het serum in het midden van de opgeslagen verpakking. Origineel, alleen soms een beetje onhandig vooral bij de eerste keer openmaken en je niet weet wat je kunt verwachten. Aan de binnenkant stond een hoop informatie geschreven over het product onder andere de ingrediënten waar ik straks even op terug kom.

Het serum zelf zit in een glazen druppelflacon van 50 ml. Het doseren doe je door middel van de druppelpipet wat erg handig is, zo kun je goed doseren en per druppel aanbrengen.

serum 1-theorangegarden

Dit zijn de ingrediënten die in het serum zitten. Zoals je kunt zien is het vooral olijf –en amandelolie verder zitten er nog andere essentiële oliën in. Vele zijn voor mij onbekend zoals kurkuma olie, peper olie e.d. Dus was erg benieuwd wat dit voor extra’s zou geven aan mijn huid. Mijn huid kan olie goed hebben, het word niet te vettig. Let er wel op dat als je een vettige huid hebt dit misschien vervelend kan zijn.

serum 5- theorangegarden

Wel vind ik fijn dat alles Biologisch is en fairtrade.

serum 3-theorangegarden

Als ik het flesje open doe is het eerste wat mij opvalt de geur. De geur is heel kruidig. Ik ruik de kaneel, limoen en kruidnagel erg goed. Ik heb wel kruidige zeepjes die ik erg lekker vind, maar dit vind ik persoonlijk een beetje to much. Nee, de geur is niks voor mij. Hou jij wel van aromatische en kruidige geurtjes dan is er een kans dat jij het wel lekker vind natuurlijk. Zelf hou ik meer van een wat neutrale geur.

serum -theorangegarden

 

De olie zelf is geel van kleur op de huid merk je hier niets van. Ik breng in totaal 8 druppels aan om mijn gezicht en hals in te smeren. Dus je kunt wel lang met zo een flesje gaan van 50 ml. Het smeert lekker uit en ik focus me vooral op de plekken waar ik de eerste verschijning van rimpels heb. Mijn voorhoofd, oog contouren, rond om mijn mond en verder verspreid ik het over mijn gehele gezicht en hals.

Helaas deed mijn doseer pipetje het niet heel goed, de vloeistof kwam er een beetje snel uit, zonder dat ik kneep in het pipetje. Ik denk dat dit misschien een foutje is, maar het doseren ging hierdoor wat minder gemakkelijk.

Ik breng dit serum elke avond aan na het reinigen van mijn gezicht. Ik voel dat op de gevoelige plekjes het serum een beetje tintelt, dit gaat wel snel weer over. Mijn huid voelt op het moment zacht aan en mijn huid neemt het snel op. De volgende ochtend voelt mijn gezicht weer droog aan en heb ik ook last van schilfers. ‘S ochtends smeer ik mijn gezicht altijd in met een crème. Ook in de avond smeer ik daarom nu altijd na mijn serum een crème.

Later las ik op de verpakking dat het aangeraden word dit serum in de ochtend te gebruiken. Ik merk dat vooral onder mijn ogen minder trekkerig is en soepel blijft gedurende dat. Het serum in combinatie met een creme werkt prima voor mij. Het enige nadeel is de geur, na het gebruiken van de crème trekt de geur best snel weg en ruik je het niet meer.

Het serum kun je op de website van Amanvida kopen, ook kun je er andere biologische verzorgingsproducten kopen van Amanprana, denk aan kokosolie, scrubs en make-up reinigers. Neem daarom zeker even een kijkje.

Het serum is ook te koop bij verschillende online drogisten onder andere hier en kost €69,- nu heeft de shop een actie en kun je dit serum kopen voor €49,99.

serum 2 -theorangegarden

Welk serum gebruik jij? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanne1983 10 april 2016 at 22:40

    Ik gebruik Amanprana Shangri-La al langere tijd en vind het een geweldig product! Ik heb vele merken geprobeerd, maar deze is verreweg het beste. Het nadeel is wel de prijs, maar ik koop het altijd online bij http://www.huidzorgvoordeel.nl Werkt perfect, lekker goedkoop en snel in huis!

    • Reply theorangegarden 22 augustus 2016 at 12:14

      Hoi Susanne, wat goed dat je een goede ervaring hebt met dit product. Ik vond de geur helaas een beetje te kruidig.

    Leave a Reply