Dit stond al een tijdje op mijn lijstje om online te plaatsen. Namelijk spaghetti aglio olio, het is een spaghetti die op smaak is gebracht met veel knoflook. Laat je niet afschrikken door de knoflook, wanneer je het bakt is de knoflook helemaal niet scherp meer. En heeft het een beetje een zachte smaak vind ik zelf. Ik ben een knoflook liefhebber en het zit bijna altijd in een gerecht wat ik maak. Ik combineer dit gerecht vaak met verschillende sausjes. Ik zal morgen een recept delen van een marinara saus met mozzarella gehaktballen.
Benodigdheden:
Spaghetti (4 personen)
4 (grote) tenen knoflook
4 el. Olijfolie
2-3 el. Peterselie
Peper en zout
Snufje cayennepeper
Bereiding:
Kook de spaghetti zoals gewend.
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Bak de knoflook in een koekenpan op een zacht vuur. Zorg ervoor dat de knoflook niet verbrand, hierdoor krijg je namelijk een bittere smaak en dat wil je niet hebben.
Voeg de fijngehakte peterselie, peper, zout en cayenne peper toe en doe het vuur uit.
Giet de pasta af en mix dit door het knoflookmengsel inclusief de olie. Mix goed door en je bent klaar
Serveer met een saus die jij lekker vind. Enjoy!
Maak je weleens een gerecht van mij tag mij dan op Twitter, Instagram of Facebook, ben altijd benieuwd naar jullie creaties.
2 Comments
Lekker! Dit heb ik ooit eens bij de Italiaan gehad. Er zat nog rode peper doorheen en garnalen.
Ik vind het met rode peper ook heerlijk, alleen de kids eten hier mee dan is het makkelijker cayenne peper te gebruiken. Met garnalen lijkt mij dit ook erg lekker <3