Food, Hoofdgerecht

Marinara saus met Mozarella gehaktballen

mozarelle gehaktballen -theorangegarden

Gisteren deelde ik een recept van de spaghetti aglio olio en vandaag een marinara saus met mozzarella gehaktballen. Een simpel receptje waar je niet veel voor nodig hebt. De gehaktballen zijn gevuld met mozarella en voor de saus gebruik ik verse basilicum. Een tip, als je een plantje hebt, pluk alleen de blaadjes, wanneer je je plantje goed water geeft en goed in de zon zet. Zul je zien dat er nieuwe blaadjes voor in de plaats komen. Ik had van mijn basilicum heel lang plezier van, die kwam toen van de action. Lees hier de review van de kruidenzaadjes.

Benodigdheden:

Spaghetti
350 gr. Gehakt
250 gr. Mozarella
Peper en zout naar smaak

Voor de marinara saus:

500 ml. Gezeefde tomaten
100 ml. Water
3 tenen knoflook
3 el. Olijfolie
Handje basilicumblaadjes
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak eerst de marinara saus. Doe de olijfolie in een steelpannetje en pers hierin de tenen knoflook.

Bak dit, maar zorg dat je het niet verbrand.

Voeg dan de gezeefde tomaten toe en de basilicumblaadjes.

Voeg ook het water toe en roer dit even door. Wanneer het begint te koken, zet je de saus op een laag vuur en zet je een deksel op het pannetje. Voeg eerst nog even peper en zout toe.

Laat dit pruttelen voor minimaal 30 minuten en max. 2-3 uur. Zorg er wel voor dat het op een laag vuurtje staat en roer af en toe door. De saus word namelijk dikker en smaakvoller.

Ondertussen maak je de gevulde gehaktballen.

Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Daarna ga ik ze vullen en rollen in gehaktballetjes.

Dit doe ik door eerst een stukje gehakt in mijn hand plat te maken en dan in het midden een stukje mozarella te doen. Vouw dan het gehakt dicht en druk dit even aan en rol dan een balletje. Doe dit nu met de rest van het gehakt.

Bak het gehakt in een koekenpan en wanneer de saus klaar is voeg je dit bij de saus (of andersom kan ook).

Serveer met spaghetti of spaghetti aglio olio. Enjoy!

mozarelle gehaktballen 1-theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Hajar 17 maart 2015 at 01:11

    Ziet er lekker uit! Mooie foto ook.
    Ik heb een tijdje terug je falafel geprobeerd en het was zeker geslaagd. Iedereen vond het lekker thuis, dus die zal nog wel vaker gemaakt worden.

    • Reply theorangegarden 18 maart 2015 at 14:33

      Bedankt Hajar, ben blij dat ook de falafel in de smaak viel! <3

    Leave a Reply