Het is bijna lente en gelukkig kunnen we dat al voelen. Met deze heerlijke dagen, eet ik graag frisse salades. Ik maak vandaag een surimi salade wat lekker is op brood, maar je zou dit ook eventueel door de pasta kunnen doen en zo heb je dan een pasta salade. Klik gauw verder voor het recept!
Bekijk hier ook de recepten voor een simpele tonijn – en eiersalade!
Benodigdheden:
200 gr. Surimi
75 gr. Knolselderij
2-3 el. Mayonaise
125 gr. Zure room
1/3 komkommer
Sap van een partje citroen
1 augurk
1 thl. Chillisaus
1 thl. Bieslook
Klein bosje peterselie
Peper en zout naar smaak.
Bereiding:
Als eerst het rasp en snijd werk. Rasp de knolselderij en de augurk in een grote kom.
Snijd de komkommer in hele kleine stukjes en snijd de peterselie fijn. Doe dit bij de rest in de kom.
De surimi trek ik uit elkaar in slierten. Doe dit ook bij de rest in de kom.
Doe nu de rest erbij en breng op smaak met peper en zout.
1 Comment
Ja dit lijkt me lekker. Ik weet vaak niet wat ik met surimi aanmoet behalve in de sushi stoppen.