Vandaag heb ik een Turkse salade voor jullie namelijk kisir. Het is een bulgur salade met rauwkost erdoor heen. Erg verfrissend en lekker. Ik weet nog dat ik zwanger was van mijn eerste zoontje en hier trek in kreeg midden in de nacht. Ik had een lieve buurvrouw en die had paar dagen later een grote plastic bak meegegeven aan mijn moeder. Zo lekker en vooral dat moment was het nog lekkerder!
Benodigdheden:
110 gr. Bulgur (of couscous werkt ook prima)
110 ml. Gekookt heet water
2 thl. Tomatenpuree
2 el. Olie
2 lente uitjes
Een stuk ijsbergsla
1 grote tomaat
Halve komkommer
6 blaadjes munt
Handje peterselie
Halve citroen
Zout en peper op smaak
Bereiding:
Doe in een kom de bulgur met het kokende water en leg hier een bord op zodat de kom volledig is afgesloten. Laat dit voor 15 minuten staan
Snijd ondertussen de lentuit, peterselie, sla en de munt fijn.
Snijd de tomaat (zonder zaad) en komkommer in kleine stukjes.
Wanneer de bulgur klaar is, maak je dit los met een vork.
Voeg dan de olie en tomatenpuree toe en mix dit goed door elkaar.
Voeg dan de gesneden groenten toe. Mix alles goed door elkaar.
Breng alles op smaak met het sap van de citroen, peper en zout. Proef of het nog wat nodig heeft en voeg dat toe.
Serveer direct! Enjoy!
5 Comments
kisir is echt lekker en zo makkelijk!
Yummie, dit ziet er echt waanzinnig lekker (en gezond!) uit.
Dankje Femke!
Salaam eilekom Sarah
Veel van je recepten zien er echt lekker uit en de beschrijving is echt simpel
Deze bulgur is zoooo lekker.
Liet het een Turkse vriendin met bakken aanslepen (sorry) maar nu maak ik hem dank zijn jou zelf.
Wa alaikum salaam Jolanda, wat leuk om te horen! Hoop dat je hier nog meer inspiratie zult vinden <3