Dit beroemde gerecht wat nu bij elke Turkse dönnerzaak te koop is, kapsalon! Ik kan mij nog goed herinneren dat de eerste keer ik erover hoorde dacht dat het niet te eten zal zijn. Patat, vlees, kaas en salade op elkaar!? Nee dat kan niet lekker zijn?
Toch stapte ik een keer met een vriendin een dönnerzaak in en vond ik het wel lekker. Ik vond het niet wauw, de dönner was veel te droog en de friet te vettig als ik nu terug denk.
Nu heb ik mijn eigen versie van een heerlijke kapsalon. Ik vind het zo veel lekkerder dan die van buitenshuis. Ik gebruik kipfilet, ik hou namelijk niet van diepvries shoarma of shoarma van de slager. Ik kruid liever mijn vlees zelf dan weet ik dat het goed zit!
Benodigdheden:
500 gr. Kipfilet
1 ui
1 paprika
2 tenen knoflook
2 el. Ketjap manis
1 maggi blokje (optioneel)
1 thl. Kurkuma
½ thl. Chilipoeder
½ thl. Paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
Friet
Topping:
Plakken kaas
Sla
Komkommer
Tomaat
Rode ui
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en leg dit even apart.
Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika alvast in stukjes.
Bak de kipfilet met de groente en voeg alle kruiden en ketjap toe.
Frituur ondertussen je friet en doe dit in een ovenschaal.
Wanneer je kip gaar is doe je de kip stukjes er boven op.
Verdeel dan de plakken kaas erop.
Doe de schaal in de oven op 200°C tot de kaas gesmolten is. Dit gaat heel snel dus let op!
Verdeel hierover de salade en serveer met een lekkere knoflooksaus en hete sambal! Enjoy!
Heb jij weleens kapsalon gegeten of zelfgemaakt? Laat me weten wat jou variatie hierop is!
6 Comments
Ik eet wel eens een kapsalon na het stappen. Niet echt gezond door al die saus, maar wel lekker! Het word toch eens tijd dit zelf een keer te maken, lekker recept!
Ja super ongezond, maar wel lekker! Natuurlijk niet te vaak eten haha, ben benieuwd wat je van dit recept zult vinden!
Salaam alaikoem,
Vandaag op de terugweg van de markt wilden de kids kapsalon. Ik stond op het punt om er een te kopen tot ik plots aan jouw recept dacht. Ik had alle ingrediënten in huis… dus ben ik aan de slag gegaan.
Ik vond het eindresultaat heel lekker! Ik had ooit eerder zelf geprobeerd om kapsalon te maken maar dat was niet zo’n succes. Dit recept was veel beter.
Ik vond de ketjap manis een interessant ingrediënt. De kruiden zijn anders dan bij een kapsalon van buiten. Ik had nog een beetje komijnpoeder erbij gedaan. Heerlijk!
Dit willen we zeker vaker maken.
Wa alaikum salaam <3
Bedankt voor je lieve reactie!
Wat leuk om te horen! Echt super dat jullie ervan genoten hebben! Ik ga het volgende keer proberen met wat komijnpoeder, haha.
hoi!
Welke kaas gebruik je? gaat geraspten kaas ook? xx
Hoi Sofia, ik gebruikte hier plakjes jong belegen kaas. Geraspte kaas is ook prima! <3