Dranken, Food

Marokkaanse Koffie

Marokkaanse koffie- theorangegarden
Ik ben zelf geen koffie drinker. Ik hoor weleens van mensen dat ik het moet proberen en mezelf het moet aanleren om te drinken, maar zolang ik het niet ken, mis ik het niet. Ik ben een echte theeleut dus doe mij maar een glaasje thee. Ik vind thee heerlijk in de ochtend, tussen de middag en later op de avond met wat zoute knabbels. Niet erg gezond, maar af en toe mag het wel (van mezelf). Ondanks ik niet van koffie houd, betekend het niet dat ik het niet maak. Voor mijn man, bezoek en vriendinnen maak ik regelmatig een pot koffie. Ik deel daarom een authentiek receptje voor koffie op Marokkaanse wijze. Marokkaanse koffie?! Het is koffie met kaneel en peper. Zo heeft het meer pit en zo krijgt een saaie zwarte koffie een Oosters tintje. Dus koffiedrinkers let op! Hier volgt het recept.

Benodigdheden:

2 el. Koffie
1 Kaneelstokje
Snufje peper
400 ml  Water
Suiker (naar gewenste hoeveelheid)

Bereiding:

Je kookt het water in een steelpannetje.

Wanneer het water goed borrelt voeg je de koffie, kaneel en peper toe en roer je dit goed door.

Nu laten we de koffie 10 minuten koken. Je kunt de suiker alvast toevoegen of bewaren op het eind.

Na die 10 minuten, doe je de koffie in een thermoskan of in je koffiemok. Zet er wel een zeefje boven, zo vangt het de koffieprut op.

Op dit moment kun je er nog melk(poeder) aan toevoegen, als je niet van zwarte koffie houd

Et voila! Ietsjes meer moeite dan het Senseo apparaat, maar dan heb je ook wat! Enjoy!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply