Food, Sausjes, Zoet & gebak

Aardbeiensaus

Aardbeiensaus zelfgemaakt

Dit is een ideaal receptje en erg simpel om zelf te maken. Je kent de flesjes misschien wel met aardbeiensaus die je in de winkel kunt kopen, maar je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Deze aardbeiensaus gebruik ik voor desserts, cake zoals cheesecake of over ijs. Zo maakt je je gerechtje helemaal af!

Morgen deel ik een makkelijk aardbeien toetje waar je deze saus voor kunt gebruiken. Dus check zeker de post voor morgen, want heb hier al veel vraag naar gekregen.

Benodigdheden:

160 gr. aardbei
100 gr. suiker
1 el. citroensap

Bereiding:

Voor de saus doe je de aardbei, suiker en eetlepel citroensap in een steelpannetje en laat dit op laag vuur oplossen.

Roer af en toe met een lepel dat alles goed gemengd is.

Wanneer je ziet dat de suiker al opgelost is, kun je er met een staafmixer doorheen om een gladde saus te creëren.

Mocht je de saus te dik vinden, voeg dan een klein beetje water toe.

Laat dit afkoelen in de koelkast.

 

Aardbeisaus 1- theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Layla 22 december 2014 at 15:17

    lekker!

  • Leave a Reply