Food, Zoet & gebak

Aardbeien met mascarpone toetje

Aardbeientoetje met gecarameliseerde amandelen

Ik ben dol op aardbeien, alhoewel het niet de tijd voor is zijn er nog wel Hollandse aardbeien te koop in sommige supermarkten. Ik maak graag gerechten met aardbei, omdat het zo een makkelijk is om te gebruiken en vol van smaak. Ik maakte bijvoorbeeld een tijdje geleden een Strawberry Cheesecake en vandaag een heerlijk aardbei toetje met geroosterde amandelen. Super makkelijk en heel lekker.

Dit is trouwens hetzelfde toetje die ik eerder deelde op mijn instagram hier kreeg ik toen veelvuldig de vraag voor het recept. Volg me hier voor meer foto’s en updates!

aardbeien toetje

 

Ik heb dit toetje ooit overgenomen van Fragrances helaas is ze gestopt met recepten plaatsen, maar deze had ik toen gelukkig kunnen noteren. Een blijvertje!

Benodigdheden:

Handje amandelen
1 el. Suiker
210 gr. Mascarpone
400 ml. slagroom
1 el. Poedersuiker
Aardbeiensaus
Verse aardbeien

Bereiding:

Klop nu de slagroom en mascarpone tot stijf. Voorzichtig en blijf erbij zodat je het niet te ver door klopt.

Snijd de aardbeien in stukjes en leg deze apart.

Maak ook de aardbeiensaus.

Hak de amandelen fijn (je kunt ervoor kiezen ze eerst te pellen ik deed dit dit keer niet) en doe ze in een droge koekenpan met de suiker. Schud de pan heen en weer zodat wanneer de suiker smelt het de nootjes omringt inplaatst van aan de bodem vastplakt.

Nu alle elementen klaar zijn kun je beginnen alles in glaasjes te verdelen begin met een laagje aardbei, toef slagroom, aardbeiensaus, nootjes, aardbei etc.

Eindig met een toef slagroom, aardbeiensaus, amandelen en een hele aardbei.

Een heerlijk en simpel toetje! Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Bouchra 24 december 2014 at 14:24

  Yummm heerlijk!

 • Reply Me 9 januari 2015 at 16:54

  Heerlijk!
  Ik vroeg me Af of je de slagroom los stijfklopt en de mascarpone erdoor spatelt? Of klop je de slagroom samen met de mascarpone tegelijk stijf?

  • Reply theorangegarden 9 januari 2015 at 19:06

   Dankje Me! Ik klop ze samen tegelijk.

  Leave a Reply