Dit gerecht ontstond omdat één ik hou van Mexicaans eten en eigenlijk de echte nummer één, ik was te laat met koken en moest wat verzinnen met de kipfilet die al ontdooid in de koelkast lag. Tja, kip fajita’s dan maar. Nee, serieus dit was geen straf, dit was heerlijk om op te eten en om te bereiden. Je hebt het zo snel gemaakt dat je nog genoeg tijd hebt voor een snelle salsa en homemade guacamole. Erg lekker en de kinderen zijn fan!
Benodigdheden:
500 gr. Kipfilet
1 thl. Komijnpoeder
1 thl. Gerookte paprikapoeder
1/2 thl. Chillipoeder
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Uipoeder
1 groene paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
1-2 rode uien
Wraps
Salsa
Guacamole
Creme fraiche
Bereiding:
Snijd de kipfilet in dunne repen. Kruid deze met de kruiden en leg dit even in de koelkast.
Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en de uien in halve ringen. Doe dit niet te dik, want hoe dikker hoe langer het duurt voordat ze gaar zijn.
Bak de kip in een koekenpan of op de grill. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de groente toe.
Beleg nu je voorverwarmde wrap met de kip, groente, guacamole, creme fraiche, pica de galo en eventueel voor extra pit wat sambal.
Enjoy!
No Comments