Food, Hoofdgerecht

Fried chicken wings / Gefrituurde kipvleugels

Fried chicken- theorangegarden

Met dit recept maak je een heerlijke fried chicken wings oftewel gefrituurde kipvleugels, met een korstje van bloem. Ik weet dat vele ook cornflakes gebruiken dat mag ook, maar dit keer deel ik een receptje met bloem. Wat ook ontzettend lekker is en nog veel makkelijker dan je denkt.

Ik raad wel aan om de kip een nacht van te voren al te marineren, zo ben je niet alleen goed voorbereid op de maaltijd voor de volgende dag, maar de smaken van de kruiden trekken dan extra goed in kip en dat proef je!

Benodigdheden:

Marinade:

800 gr. Kipvleugels
1,5 thl. Knoflookpoeder
1,5 thl. Uipoeder
1 thl. Zoete paprika poeder
Mespuntje cayenne peper
1 volle el. Bloem
50 ml. Water
Peper en zout naar smaak

Korstje:

150 gr. Bloem
1 thl. Chillipoeder
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Uipoeder
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Maak de kipvleugels schoon en halveer ze. Leg dit in een diepe schaal.

Marineer de kipvleugels met alle kruiden, de bloem en het water. Zorg ervoor dat het goed gemixt is.

Dek dit af en laat dit rusten in de koelkast voor minimaal een uur. Het liefst marineer je het een dag voor het bereiden.

Mix de rest van ingrediënten voor het korstje.

Verhit een pan met olie of gebruik een friteuse. Haal de vleugels door de bloem, klop het een beetje af, zodat het niet een dikke korst word en bak ze meteen af in de hete olie. Doe dit met alle kipstukjes.

Serveer de kipstukjes meteen en eventueel met een dipje! Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply