Bijgerecht, Food

Guacamole

Guacemolle - theorangegarden

Ik vind de Mexicaanse keuken heerlijk en kookte laats een uitgebreid menu Mexicaans. Hier hoort natuurlijk guacamole bij. Een dipje van avocado wat je ook kunt smeren op je brood of als basis kunt smeren op een wrap. Ik ben niet een mega fan van avocado maar vind dit wel lekker. Denk er wel om een rijpe avocado te gebruiken. Meer over avocado’s kun je hier lezen.

Benodigdheden:

1 rijpe avocado
½ rode ui
1 kleine chilipeper/jalapino
Een klein bosje koriander
Sap van een halve limoen
Peper en zout naar smaak
Snufje cayenne (optioneel)

Bereiding:

Snijd de rode ui en chili fijn en leg dit even apart.

Schil de avocado. Hier liet ik zien hoe je dit het handigst kon doen. Doe het vruchtvlees in een kom en prak dit fijn met een vork.

Mix de chili,de ui en de fijngehakte koriander door de avocado en voeg ook de limoensap toe.

Breng het op smaak met peper en zout. Serveer met Nacho’s of andere Mexicaanse heerlijkheden! Check hier ook voor meer uit de Mexicaanse keuken. Enjoy!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Layla 24 december 2014 at 15:44

    ziet er lekker uit! Ik lust alleen geen advocado

    • Reply theorangegarden 25 december 2014 at 14:12

      Ik ben er zelf ook niet gek op, maar zo vind ik het wel lekker in combinatie met wat anders zoals nacho’s.

    Leave a Reply