Wie wilt nou geen pancakes voor ontbijt, brunch of lunch? Ik word altijd blij van een stapeltje pancakes en laatst maakte ik ze naturel en vandaag zijn ze een tikkeltje anders. Het zijn namelijk blueberry pancakes of blauwe bessen pancakes. Ik moet eerlijk toegeven je moet ervan houden, soms zijn de besjes een tikkeltje te zuur, maar dat verschilt. Eerder maakte met blauwe bessen de blueberry crumble muffins die ook zeker aan te raden zijn! Deze blueberry pancakes serveerde ik met mapple syrup.
Benodigdheden:
1 cup meel
1 cup melk
1 thl. Vanille suiker
120 gr. Blauwe bessen / Blueberry’s
2 eieren (gescheiden)
1 thl. Bakpoeder
Extra eetlepel bloem
Bereiding:
Doe het eiwit in een aparte kom en mix dit tot stijf.
Doe in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, vanillesuiker en mix dit even door. Maak in het midden een putje en doe hier het eigeel in.
Mix dit nu langzaam door en voeg langzaam de melk toe.
Voeg hierbij het eiwit en vouw dit door het beslag met een spatel. Zo blijft je beslag luchtig.
Doe de blauwe bessen in een kom en voeg hier een theelepel bloem toe, mix dit even door.
Voeg de blauwe bessen nu toe aan je beslag en spatel dit voorzichtig door.
Verhit een pan en bak hierin de blueberry pancakes. Je kunt eventueel eerst een klontje boter erin laten smelten. Ik heb het zonder boter gebakken in een koekenpan met een antiaanbaklaag .
Stapel de pancakes op en drizzle er een beetje maple syrup (ahorn siroop) overheen. Enjoy!
No Comments