Een appel kruimel (apple crumble) is een lekker snel dessert of tussendoortje om te maken. Ik vind het lekker met een beetje custard of een bolletje ijs, ook een toefje slagroom past er super bij. Ik vind het mooi om het in kleine schaaltjes te bakken en te serveren, maar je kunt dit natuurlijk ook in een grote schaal maken.
Benodigdheden: (voor 2 schaaltjes)
2 appels
2 el suiker
1 thl. Kaneel
1 zakje vanillesuiker
30 gr. Bloem
32 gr. Boter
12 gr. Suiker
1 el. Havermout
Bereiding:
Schil de appel en snijd deze in partjes en leg in een kom.
Mix de suiker, vanillesuiker en kaneel door de appel partjes. Leg dit in een hittebestendig schaaltje.
Mix nu de bloem, boter en de suiker door elkaar tot kruimelig. Voeg dan de havermout toe en mix dit even door elkaar.
Leg de kruimels op de appel en bak dit in de oven tot goudbruin op 180°C
Laat de appel kruimel een beetje afkoelen en serveer eventueel met geklopte slagroom. Enjoy!
Waar zou jij deze appel kruimel mee serveren?
No Comments