Food, Hapjes

Rozijn pannenkoeken gevuld met gerookte makreel

pannenkoek makreel-theorangegarden
Ik ben gek op vis en vind gerookte vis heerlijk. Ik weet dat er sommige zullen zijn die er niets van moeten hebben, dan is dit ook een recept helaas die je kunt overslaan. Dit gerechtje is heerlijk als een lunch en zeer makkelijk om te maken. Het zijn rozijn pannenkoeken gevuld met gerookte makreel, je kunt ook nog meer toevoegen aan rauwkorst.  De combinatie met het zoete van de rozijnen en het frisse van de salade en de smaakvolle makreel vind ik persoonlijk heel lekker.

Ik eet er meestal een simpele salade bij, maar soms ook gewoon zonder.

Benodigdheden:

50 gr. Rozijnen
Pannenkoek beslag
1 gerookte makreel
½ rode ui
2 tomaten
Peper en zout

Bereiding:

Je welt als eerst de rozijnen in warm water voor ongeveer 10 minuten. Zo worden de rozijnen zacht en smaken ze lekkerder in je pannenkoek.

Maak ondertussen je pannenkoekbeslag klaar en doe hierin de gewelde rozijnen.

Bak nu elke rozijn pannenkoek af zoals gewoonlijk. Ik maak ze wel iets dikker dan de normale pannenkoek.

Snijd de rode ui fijn en de tomaten in stukjes, breng op smaak met peper en zout.

Maak je makreel schoon door het vel en de graten weg te halen.

Vul de rozijn pannenkoeken met makreel, rode ui en tomaat en rol deze op.

Je lunch is klaar, klaar om opgegeten te worden! Enjoy!

 Wat eet jij het liefst voor lunch?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bouchra 12 augustus 2014 at 14:21

    Dit wil ik weleens proberen voor lunch!

  • Leave a Reply