Food, Ontbijt

Basic Pannenkoeken

pannenkoek 1- theorangegarden

Heerlijk pannekoeken! Ik werd er altijd heel gelukkig van als kind. Wanneer mijn vader ze voor ons bakte was het feest! Ik vond het als kind geweldig als mijn vader de pannenkoeken door de lucht gooiden en opving in de pan. Ik maak ze nu ook regelmatig bij het ontbijt of bij de lunch. Ik deel vandaag een recept voor basic pannenkoeken. Vanuit hier kun je variëren met specerijen, fruit, etc. Je hebt verschillende recepten, maar dit is hoe ik hem maak. Ik houd mijn pannenkoek suikervrij, omdat er altijd al veel suiker op komt, denk aan stroop of poedersuiker. Maar je kunt dus in het beslag ook suiker of stevia toevoegen. 


Benodigdheden:

100 gr. Bloem
300 ml. Melk
1 thl. Bakpoeder
1 ei
Snufje zout
Margarine of (kokos)olie

Bereiding:

Doe de bloem, zout en de bakpoeder in een kom.

Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei. Mix dit bij elkaar en voeg tegelijk  een beetje voor beetje melk toe.

Meng dit tot een glad beslag.

Doe een beetje margarine in een koekenpan en wanneer dit is gesmolten doe je er een soeplepel (of minder, ligt aan de grootte van je pan) beslag bij.

Zorg ervoor dat de bodem helemaal bedekt is met beslag, hiervoor kun je draaiende bewegingen maken om het beslag door de hele pan te laten glijden. Laat dit bakken tot de bovenkant bijna droog is en draai de pannenkoek dan om.

Leg dit op een bord en herhaal dit met de rest van het beslag.

Serveer met stroop, poedersuiker of vers fruit! Je kunt het zo gek maken als je maar wilt. Have fun and enjoy!

pannenkoek-theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply