Food, Hoofdgerecht

Aubergine schotel met tomatensaus

aubergineschotel 1- theorangegarden

Ik deelde een tijdje geleden een Turks pilav gerecht en een van de dingen die ik er graag bij eet is deze aubergine schotel met tomatensaus. Het is een simpel vegetarisch gerechtje. Vroeger was ik nooit zo dol op aubergine, maar ook dat heb ik met de tijd leren eten. Ik kwam erachter dat de manier hoe je iets bereid zo veel uitmaakt, om iets wat misschien voorheen nooit lekker is, het lekker te maken. Door bepaalde kruiden en sausjes toe te voegen maak je al een groot verschil. Zo is dat ook met de manier van bereiden, grillen, stoven, koken, braden, kortom durf te experimenteren. Juist met iets wat je niet lekker vindt!

Benodigdheden:

5 tomaten
1 aubergine
2 teentjes knoflook
½ ui
100 ml. water
2 el. Tomatenpuree
1 thl. Paprikapoeder
1 thl. Komijnpoeder
snufje cayenne peper
1 el. Fijngehakte peterselie
Zout en peper

Serveer met Turkse pilav

Bereiding:

Pel of schil de tomaten. Ik had ze gepeld op deze manier.

Snijd 1 aubergine in dunne plakjes, in de lengte en bestrooi dit met zout. Leg de aubergine plakjes op een velletje keukenpapier verspreid en laat dit even staan.

Gril de aubergine in een droge koekenpan en leg dit even weg.

Pers een teentje knoflook en snijd de ui fijn en bak deze in een hapjespan.

Pureer de tomaten in een keukenmachine of snijd ze heel fijn en voeg dit toe in de hapjespan.

Voeg alle kruiden toe en de tomatenpuree. Meng alles goed door elkaar.

Voeg een beetje water toe en laat dit koken tot een wat dikkere saus.

Rol ondertussen de aubergine plakjes op en leg dit in de saus.

Wanneer de saus is ingedikt is het klaar.

Leg in een ovenschotel een laagje Turkse pilav en doe de aubergine tomatensaus er boven op.

Garneer met fijngehakte peterselie en geniet van je vegetarische maaltijd! Enjoy!

aubergineschotel- theorangegarden

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply