Food, Hoofdgerecht

Tagliatelle met kip in tomaten roomsaus

Tagliatelle kip romig- theorangegarden

Ik eet graag pasta en een romig sausje vind ik er heerlijk bij. Nu deel ik met jullie een heerlijk gerecht namelijk tagliatelle met kip in tomaten roomsaus. Bij dit gerecht moet je erop letten dat je kip mals blijft en dat doe ik door de kip in het begin kort aan te bakken en vervolgens er op het eind weer bij te doen om ietsjes door te koken. Ik serveer dit met tagliatelle, maar je kunt natuurlijk ook een andere pasta gebruiken. Zelf vind ik spaghetti ook heerlijk erbij!

Benodigdheden:

300 gr. Kipfilet
1 ui
1 paprika
2 tenen knoflook
1 blik tomaten in blokjes
2 el. Italiaanse kruiden
150 ml. Room
100 ml. Water
1 kipbouillon blokje
Klein bosje peterselie
Peper en zout naar smaak

Tagliatelle

Bereiding:

Breng een grote pan met water aan de kook. En kook hierin de tagliatelle zoals staat aangegeven op de verpakking.

Snijd de uien in halve ringen en de paprika in kleine stukjes.

Snijd de kip in stukjes en kruid dit met peper en zout.

Smelt een eetlepel boter in de pan en bak hierin de kip aan dus niet helemaal gaar.

Haal de kip eruit en leg dit opzij.

Bak nu in dezelfde pan, de uien, knoflook en paprika tot gaar.

Doe dan de tomatenblokjes erbij en het water en laat dit pruttelen.

Voeg de kruiden en bouillon toe en meng dit even door.

Doe de kip er nu bij en de room. Laat dit even pruttelen en voeg op het laatste moment de fijngesneden peterselie toe.

Serveer met de tagliatelle (of andere pasta) en garneer met nog wat fijngesneden peterselie. Enjoy!

Tagliatelle kip romig 1- theorangegarden

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply