Ik vind het heerlijk om te variëren in mijn weekmenu. Ik maakte afgelopen week dit heerlijk Oosterse gerecht, Thaise mie! Ik heb de Thaise mie zelf vegetarisch gehouden, maar je kunt er ook kip, rundvlees of vis aan toevoegen. Ik serveerde hier knoflookgarnalen bij en vond het niet nodig nog iets van vis in de Thaise mie te verwerken. Wel wil ik er bij zeggen dat dit geen authentiek receptje is, ik heb het zo genoemd naar aanleiding van de ingrediënten die erin zitten en vaak in de Thaise keuken gebruikt worden.
Benodigdheden:
350 gr. Mie
300 gr. Spitskool
1 wortel
1 ui
3 teentjes knoflook
1 lente ui
1 rode paprika
1 thl. Gemberpoeder
½ thl. Chillipoeder
1 el. Vissaus
4 el. Soya
Klein bosje koriander
1 el. Suiker
1 el. Ketjap manis
1 el. Bruine suiker
1 el. Chillisaus
1 el. citroensap
Bereiding:
Zet een grote pan met water aan de kook voor de mie. Breng het water op smaak met zout, wees niet te zuinig!
Snijd de ui en knoflook fijn en bak dit glazig in een wok.
Snijd ook de spitskool in kleine stukjes, rasp de wortel en snijd de paprika in reepjes. Bak dit samen met de ui ook in de pan.
Voeg nu de soya saus, suiker, chillisaus, fijngesneden koriander, citroensap, vissaus en alle kruiden toe.
Doe er nog een fijngesneden lente ui bij voor de smaak en je saus is klaar.
Wanneer de bami gaar is mix je dit samen met de groente. Voeg ook de ketjap manis toe, dit geeft smaak en een mooie kleur aan de mie.
Wanneer alles goed gemixt is kun je het opdienen. Garneer met een fijn gesneden lente ui en je Thaise mie is ready to go! Enjoy!
Wil je geen recept of blogpost missen,volg mij dan via Bloglovin of meld je aan voor de nieuwsbrief door je mailadres in te vullen in het balkje rechtsonder, geheel gratis!
Eet jij weleens iets uit de Thaise keuken? Laat het me weten in de comments!
No Comments