Food, Sausjes

BBQ Saus

BBQ saus- theorangegarden

Ik vind het heerlijk om zelf mijn sausjes te maken. Ik maak dit keer een bbq saus, ideaal voor natuurlijk op de barbecue. Alleen, dat is nog lang niet alles waar je bbq saus voor kunt gebruiken. Probeer het eens als marinade voor kip en vlees, als basis saus op een hartig hapje, als dipje en ga zo maar door. Ik heb de meeste ingrediënten meestal in huis dus kon ik dit wel direct maken. De saus is niet pittig en niet te zoet, maar mocht je daar van houden dan kun je eventueel suiker toevoegen voor de zoetheid en nog extra hotsauce voor een pikant sausje.

Benodigdheden:

5 tomaten
1 ui
1 thl. Mosterd
8 el. Worcestersaus
1 el. Donkere suiker
1 thl. Uipoeder
1 thl. Knoflookpoeder
1 thl. Paprikapoeder
2 el. Ketchup
1 el. Hotsauce (je kunt meer toevoegen)
½ thl. Komijnpoeder
Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de ui fijn en fruit dit aan in een pan.
Snijd de tomaten in blokjes en voeg dit toe aan de ui.

Voeg de mosterd, worcestersaus, suiker, ketchup en hotsauce toe in de pan. Meng dit allemaal goed door.

De tomaten worden langzamer zacht en het begint steeds meer op een saus te lijken. Voeg nu de rest van de kruiden toe.

Laat dit even nog koken tot een saus. Mocht je het vervelend vinden dat er veel stukjes in zit, dan kun je dit blenden met een staafmixer. Ik heb dit ook gedaan maar niet tot helemaal glad. Ik vind het wel mooi die structuur van een homemade sausje!

Laat de saus afkoelen en bewaar in een goed afsluitbaar potje in de koelkast. Enjoy!

BBQ saus1- theorangegarden

 

Heb jij weleens zelf BBQ saus gemaakt? En wat eet jij het liefst met deze saus?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply