Deegwaren, Food

Churros

Tshorro-theorangegarden

In het weekend wanneer mijn vader thuis was en we met z’n allen tussen de middag thee gingen drinken, maakte mijn moeder er altijd wat lekkers bij. Mijn moeder maakte ze ook weleens als traktatie voor op school.Jullie kennen dit allemaal vast wel, die lekkere Spaanse lekkernijen. Gefrituurd in olie en bestrooit met poeder suiker of gedipt in de gesmolten chocolade. De lekkere deegstengels die je tegenwoordig overal een beetje kunt kopen. En waar het  internet, met verschillende recepten, vol mee staat. Ja, je raad het vast al, Churros. Ik deel vandaag het recept van hoe wij het thuis maakten.

Benodigdheden:
2 koffiemokken melk (500 ml.)
2 eieren.
8 gr. verse gist.
1/2 thl. zout.
1/2 thl. suiker.
1 thl. bakpoeder.
4 1/4 koffiemokken meel.

Bereiding:

Verwarm de melk in een steelpannetje of magnetron tot lauw warm.

Doe dit in een diepe kom en voeg de eieren, gist, zout, suiker en bakpoeder toe. Meng dit goed samen. Dit kan met een garde.

Nu doen we de meel er stap voor stap bij. Meng dit tot een soepel maar dikke beslag.

Laat dit 15 minuten even staan.
Doe dan het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de hete olie, in een vorm van een spiraal. Vind je dat lastig dan kun je natuurlijk ook gewoon een rechte vorm maken.

Bak ze mooi goudbruin en laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi met poedersuiker, zet wat dips erbij zoals aardbei jam, chocolade of iets anders wat je lekker vind! En laat het theemiddagje maar weer beginnen, the good old times!

Heb je eerder al Churros gemaakt of gegeten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply imane 8 mei 2014 at 06:07

    Hey meid, heerlijk ziet dat eruit! Kan ik ook gewoon een zakje gist gebruiken in plaats van vers gist? Hoop gauw wat te horen van je en keep up the good work! Xx

    • Reply theorangegarden 8 mei 2014 at 09:16

      Hey imane! Je kunt het vervangen door gedroogde gist. De hoeveelheid word dan 2,64 gram. Hoop dat je het lekker zult vinden!

    Leave a Reply